0
Android O Logo glassgsm suceava

Cum să descarci acum Android O

Ultimul soft de la Google este la câțiva pași depărtare.

Google a lansat primul preview pentru Android O, ce de al optulea sistem de operare ce va vedea o lansare oficială în a doua partea a anului 2017. În timp ce nu avem prea multe informații despre ce este nou la acest soft, cel puțin te poți intreba cum să îl pui pe device-ul tău. În primul rând, vei avea nevoie de unul din următoarele device-uri: Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P. Dacă deții Nexus Player, poți urmări aceste informatii. Asigură-te că poți conecta device-ul la televizorul sau monitorul tău pentru a tine pasul.

Mai departe ai nevoie de un pic de răbdare și timp pentru a instala. Ai grijă, Android O este neterminat așă că este posibil să îți apară erori la instalare sau la utilizare. Cel mai bine este să îl instalezi pe un device pe care nu îl folosești zi de zi sau pe un device de care nu depinzi. Este bine de știut că Google încă nu a activat suportul Android Beta pentru Android O, așa că singura metodă de a instala noul software este prin metoda cea mai grea. Totuși, in viitor va fi livrat prin metoda ”over the air” (OTA).

Ești gata pentru asta? Să-i dăm drumul.

Efectuează un backup

Android Backup glassgsm suceava

Din fericire, există o metodă simplă de a face backup la smartphone-ul tău Android. Mergi la Setări și navighează la ”Backup & Reset”. Dacă ai un computer la îndemână, copiază pozele din folderul DCIM în computerul tău. Dar la fel de simplu și este să îți salvezi pozele și videoclipurile cu ajutorul Google Photos.

Devino un dezvoltator

android o devino dezvoltator glassgsm suceava

Este timpul să devii un dezvoltator și din fericire, telefonul nu va observa dacă minți sau nu. Navighează la secțiunea ”about phone” și caută ”build number”. Apasă pe casută de șapte ori și ca prin magie vei deveni dezvoltator. Odată cu acordarea acestor puteri, în meniul setărilor îți va apărea o nouă opțiune numită ”developer option”. Apasă pe această opțiune.

Asigură-te că atât ”OEM unlocking” și ”USB debugging” sunt setate în poziția ”on”. Aceasta îți va permite deblocarea bootloader-ului cu o simplă comandă și îi permite computerului tău să trimită fișiere device-ului tău. Odată ce ai setat totul, ești gata să descarci imaginea softului.

Descărcarea Android O

android o download glassgsm suceava

Acum, va trebui să descarci imaginea pentru device-ul tău. Google a făcut acest lucru mai simplu și a listat fiecare imagine pentru device-ul suportat alături de o imagine a device-ului. Selectează device-ul și descărcarea va începe. Mărimea fișierului este peste 1GB și pentru nu a pierde timpul, treci la pasul următor.

Descarcă ADB installer

adb installer glassgsm suceava

Această aplicație instalează toate fișierele necesare pentru a permite PC-ului tău să comunice cu telefonul tău și să trimită noul software Android O. Descarcă programul de aici și execută-l. Îți va apărea o fereastră care te va întreba dacă dorești să instalezi ADB și Fastboot. Apasă pe tastatură Y dacă ești de acord. Apasă din nou pe Y când te întreabă dacă dorești sa instalezi ADB și dacă ești de acord să instaleze driverele pentru device-uri. O nouă fereastră se va deschide instalând driverele. Apasă click pe ”restart now” pentru a reporni PC-ul tău.

Acum este timpul să conectezi telefonul tău în PC-ul tău.

Pune-ți fișierele în ordine

De îndată ce ți-ai descărcat imaginea Android O pentru device-ul tău, va trebui să schimbi locația imaginii într-o altă locație pe hardul tău. Apasă click dreapta și dezarhivează fișierul .zip utilizând un program precum 7Zip și setează să dezarhiveze în C:/adb.

Instalează Android O pe device-ul tău

Android O glassgsm suceava

Să înceapă distracția! Închide telefonul și asigură-te că device-ul tău este conectat la computer. Acum, va trebui să îl pornești în modul fastboot. Pentru a face asta, menține apăsat butoanele Volume Down și Power de la starea de off. De îndată ce device-ul tău a bootat în modul fastboot, deschide folderul de pe PC-ul unde ai dezarhivat imaginea Android O. Caută în folder fișierul numit flash-all.bat. Apasă dublu-click pentru a începe instalarea noului software pe device-ul tău.

Următorul și ultimul pas: ai răbdare! Dacă totul merge bine, procesul ar trebui să dureze în jur de cinci minute. Din nefericire, nu există o bară de progres, așa că va trebui să ai încredere că totul decurge ca la carte.

Ai reușit!

Felicitări pentru instalarea Android O.

Dacă ai întâlnit o eroare pe care nu o poți rezolva, apelează la echipa GlassGsm. Ne poți contacta pe pagina noastră de Facebook sau pe site-ul nostru glassgsm.ro. Avem o întreagă listă de reparații atât pentru Apple cât și pentru Samsung.