0

Live Focus – de la fotografii bune, la fotografii excelente

Nu mai e niciun secret faptul că toată lumea își dorește cele mai reușite fotografii de sărbători. Vremurile în care totul era pus pe seama abilităților fotografului, au apus. Acum, calitatea fotografiilor depinde de telefonul folosit și de performanțele acestuia. Live Focus este modul care face diferența dintre fotografiile bune și cele excelente. În prezent, Samsung Galaxy Note 8 este unul din smartphone-urile de top. Cu ajutorul acestuia, fotografiile realizate de sărbători pot fi cu adevărat uimitoare. Se pare că Live Focus este modul responsabil pentru acest lucru.

Cu Live Focus Mode pe Galaxy Note 8, faci cele mai reușite fotografii de sărbători

Ne aflăm în plină eră a dezvoltării tehnologice. Uneori acest proces se realizează atât de rapid, încât facem eforturi ca să ne adaptăm noilor tehnologii. Dacă până nu demult, cei care voiau fotografii de calitate superioară, foloseau camere DSLR, astăzi lucrurile s-au schimbat.

Acum, trendul principal este cel al camerelor duble. Cele mai multe smartphone-uri actuale au implementate camere duble, cu ajutorul cărora posibilitatea de a realiza fotografii perfecte este mult mai mare. Samsung Galaxy Note 8 are modul Live Focus, de aceea este unul dintre smartphone-urile preferate ale celor care vor să imortalizeze momentele petrecute alături de cei dragi de sărbători.

Fanii Samsung au fost încântați să descopere caracteristicile modului Live Focus. Cei care își doresc modelul anului 2018 – Samsung Galaxy S9 –  speră ca acesta să ofere o performanță și mai mare în ceea ce privește calitatea fotografiilor.

Cum funcționează Live Focus pe Galaxy Note 8

De la lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy Note 8, atât analiștii, cât și fanii Samsung au fost de părere că fotografiile realizate cu acest telefon sunt net superioare fotografiilor realizate cu alte telefoane. Responsabil pentru calitatea pozelor este modul Live Focus. Catalogat drept „spectaculos” de către unuii utilizatori, acest mod permite aplicarea și reglarea efectului de adâncime de câmp. Aceste reglări se pot realiza înainte, dar și după ce fotografia a fost făcută. Iată cum trebuie să folosiți Live Focus pe Galaxy Note 8 pentru a avea cele mai frumoase fotografii de sărbători:

  1. Mai întâi de toate, trebuie să deschideți aplicația Cameră. Este important de știut că Live Focus nu funcționează pe camera frontală. Va trebui să folosiți cealaltă cameră.
  2. Se activează apoi opțiunea Live Focus. Se va folosi zoom-ul optic 2x.
  3. Coordonatele fundalului se pot modifica cu ajutorul cursorului poziționat deasupra butonului declanșator. Se apasă butonul declanșator după ce fotografia este perfect încadrată.

Live Focus – informații esențiale pentru realizarea celor mai frumoase fotografii cu Samsung Galaxy Note 8

Utilizatorii de Samsung Galaxy ar trebui să știe că pot edita fotografiile chiar și atunci când acestea sunt vizualizate în Galerie. Astfel, acestea se pot micșora sau mări, în funcție de ceea ce dorește utilizatorul.

Pentru ca fotografiile să fie cât mai bine realizate, este necesar ca smartphone-ul să fie ținut la 1,2 metri depărtare de subiect. Orice deviere de la această valoare, duce la scăderea calității fotografiei. Scăderea drastică a calității unei fotografii este determinată și de intensitatea luminii. Astfel, atunci când lumina nu este suficient de puternică, Live Focus nu va mai da randamentul scontat.

Dacă doriți să reglați zoom-ul atunci când aveți activat modul Live Focus, trebuie să știți că acest lucru nu este posibil. În Live Focus, zoom-ul este fixat. Pentru că este un smartphone de top, Samsung Galaxy Note 8 informează utilizatorul atunci când sunt îndeplinite toate coordonatele pentru realizarea fotografiei perfecte.

Cu siguranță, utilizatorii unui astfel de smartphone, pot fi siguri că vor putea să se laude pe rețelele de socializare cu cele mai bine realizate fotografii.

Sursa:  The Verge