0

Moș Crăciun e fan Apple?

De când s-a lansat ediția aniversară a celor de la Apple, numărul de fani ai companiei a crescut foarte mult. Se pare că iPhone X nu este doar ediția aniversară a celor de la Apple. Ultimul model de smartphone Apple este elementul care a declanșat o creștere considerabilă a numărului de utilizatori.

iPhone X – avantajul esențial al celor de la Apple

O mare parte din analiști nu se așteptau ca iPhone X să aibă un succes atât de mare. Totuși, smartphone-ul aniversar a ajuns printre preferințele fanilor din întreaga lume. Chiar dacă prețul unui iPhone X nu este unul permisiv pentru mulți iubitori ai tehnologiei moderne mobile, fanii companiei  sunt acum, mai mulți decât erau înainte de apariția acestui smartphone.

Studii efectuate recent de către analiști au relevat faptul că iPhone X este smartphone-ul care a convins utilizatorii altor platforme să renunțe la acestea în favoarea smartphone-urilor de tip iPhone. Impactul pe care l-a avut și încă îl are iPhone X asupra iubitorilor de tehnologie mobilă modernă a determinat unii analiști să-l numească „asul din mânecă” sau „atu-ul Apple”.

Indiferent de apelativul care i-a fost atribuit de către analiști, iPhone X are meritul de a fi iPhone-ul care a crescut cu peste 40% rata utilizatorilor de Android care pleacă de pe alte platforme. Cei mai mulți fani au renunțat la platforma Google în favoarea utilizării unui iPhone. Dintre aceștia, cei mai mulți au ales iPhone X.

Apple, iPhone X și utilizatorii de Android din China

Utilizatorii Android din China sunt și ei atrași de magia smartphone-ului iPhone. Și în cazul acestei țări, există foarte mulți utilizatori care renunță la platforma Google pentru telefoanele iPhone.

Procesul de atragere a utilizatorilor Android este destul de rapid. Statisticile spun că în luna octombrie, rata de atragere a acestora era de 6.7% pentru Apple. Imediat după ce fanii au intrat în posesia telefoanelor iPhone X, Apple s-a bucurat de o creștere a ratei, aceasta ajungând la 9.2%.

Chiar dacă prețul unui iPhone X este destul de mare, în China, numărul celor care renunță la Android pentru acest smartphone este considerabil. Piața din China nu e ușor de cucerit. Să nu uităm că aici abundă clonele. Acestea au prețuri net inferioare. Există și numeroase alte alternative Android.

Totuși, faptul că în China s-a înregistrat o creștere destul de mare a fanilor Apple denotă saltul uriaș pe care compania l-a făcut odată cu lansarea smartphone-ului aniversar iPhone X. Cucerirea Chinei este un pas uriaș pentru Apple. Astfel, devenind una dintre cele mai competitive companii producătoare de telefonie mobilă, aceasta se impune pe piață cu smartphone-uri ale căror funcții au încântat fanii.

Prestigiul celor de la Apple a crescut enorm, în ultimul timp. Compania are acum fani în toată lumea și ne întrebăm dacă nu cumva Moș Crăciun e și el… fan Apple.

Sursa: MacWorld.com