0
activation lock icloud glassgsm service gsm suceava

Cum verifici online statusul Activării unui iPhone

La începutul anului, Apple eliminat pagina unde puteai verifica statusul unui device Apple de pe site-ul lor. Însă o nouă descoperire promite a fi o alternativă online pentru cumpărătorii de pe piața telefoanelor second-hand.

Activation Lock 

activation lock glassgsm suceava

Eliminarea paginii de verificare a statusului activării unui device Apple, a venit ca o surpriza pentru mulți utilizatori, deoarece era o metodă simplă dar totuși eficientă de a verifica dacă un iPhone, iPad, iPod sau Apple Watch este furat.

Speculațiile au legat dezactivarea paginii de faptul că aceasta ar fi unealtă ce le permitea hoților să reactiveze device-urile blocate. Tehnica complexă a permis schimbarea numărului de serie stocat pe flash drive-ul device-ului, astfel permițând trecerea peste Activation Lock.

Device-uri second-hand 

De când verificatorul online de la Apple implica introducerea unui IMEI, acest instrument a servit ca o sursă ideală pentru generarea de numere de serie. A apărut o teorie cum că Apple ar fi șters pagina de verificare online pentru a proteja mai bine baza de date a clienților.

Conform detaliilor de la UnlockBoot, totuși, clienții sau pontețialii cumpărători încă pot verifica statusul activării prin IMEI cu ajutorul paginii suport de la Apple. Atenție: această pagină nu este sigură și poate fi oricând închisă de pe site-ul Apple oricând.

Noua metodă

Soluție verificare starea activarii icloud glassgsm service gsm suceava

Prima dată, vizitează site-ul Apple Support și apoi selectează iPhone. Apasă click pe o categorie de căutare legată de hardware, de exemplu Baterie, Power & Charging sau Reparații, apoi selectează o problemă anume cum ar fi Butoanele nu funcționează.

Pe pagină următoare, ar trebui să vezi o opțiune Send to repair. Dacă produsul nu este afișat, mergi înapoi și selectează altă defecțiune. Apăsând click pe Send to repair vei fi trimis către o pagină care le permite utilizatorilor să Introducă numărul de serie, IMEI, sau MEID.

Introdu IMEI-ul device-ului pe care intenționezi să îi verifici statusul activării.

Speculații

Ține-ți minte că metoda descrisă nu va funcționa de fiecare dată. În unele cazuri, site-ul Apple va trimite utilizatorii să se logeze cu contul lor Apple, pe care compania îl folosește în mod normal pentru a facilita serviciile cu device-urile conectate prin iCloud.

Această metodă pare a fi din zilele când puteai verifica statusul activării iCloud. Rămâne neclar cât timp va fi activă această portiță în forma curentă, în timp ce Apple pare să tranziționeze încet toată pagina suport către conturile Apple ID ale utilizatorilor.