0

iPhone X sau Galaxy Note 8? Iată 4 caracteristici comparate!

Din competiția acerbă în care par să fi intrat companiile Apple și Samsung în această toamnă, fanii tehnologiei mobile moderne au de câștigat. Fie că este vorba de iPhone X sau Samsung Galaxy Note 8, fiecare dintre aceste modele au caracteristici inovative majore și marchează o etapă evolutivă importantă în istoria telefoanelor mobile.

Compania Apple a demarat procesul de promovare al ediției aniversare cu mult timp înainte ca aceasta să apară. iPhone X a fost denumit de către Apple drept „smartphone-ul viitorului”. Una dintre caracteristicile inovative esențiale este Face ID. Totuși, unii sunt de părere că și Samsung are o caracteristică similară.

Iată câteva caracteristici comparate ale celor două modele:

  • Design

iPhone X: 143.6 x 70.9 x 7.7 mm, 179g;

Galaxy Note 8: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm, 195 g;

La prima vedere, design-ul celor două modele nu par foarte diferite. Totuși, Galaxy Note 8 are un ecran Infinity cu diagonala de 6.3 inch care acoperă întregul panou frontal și are o rezoluție de 2960 x 1440 pixeli. iPhone X are un mic spațiu în partea de sus a ecranului, acesta incluzând camera frontală și senzorii. Ediția aniversară concepută de Apple cântărește mult mai puțin decât Galaxy Note 8. iPhone X este și mult mai ușor de manevrat.

Galaxy Note 8 are ecranul mult mai mare. Acesta nu este neapărat un dezavantaj. Există clienți care preferă această caracteristică. iPhone X are 7.7 mm grosime, iar Galaxy Note 8 are 8.6 mm. În ceea ce privește culorile, iPhone X poate fi disponibil în următoarele culori: gri și argintiu. Galaxy Note 8 se găsește în varianta gold, midnight black, arctic silver, orchid gray sau violet, coral blue, dark blue, pink şi deep sea blue.

  • Display

iPhone X : ecran OLED Edge to Edge de 5.8 și o rezolutie HDR de 2436 × 1125, Super Retina Display;

Galaxy Note 8: ecran AMOLED, 6.3 inch care acoperă întregul panou frontal, rezoluție de 2960 x 1440 pixeli;

Cei de la Samsung au crezut că Galaxy Note 8 poate surclasa orice model de iPhone cu caracteristicile ecranului AMOLED. În cazul modelelor anterioare, acest lucru era posibil. Acum, odată cu apariția smartphone-ului iPhone X, lucrurile nu mai sunt la fel. Ecranul fără margini al ediției aniversare este una din caracteristicile care face din iPhone X un adevărat „smartphone al viitorului”. Deși nu este curbat, așa cum se întâmplă în cazul lui Note 8 , ecranul OLED al smartphone-ului iPhone X are cea mai mare rezoluție întâlnită vreodată pe un telefon mobil.

  • Hardware și memorie

iPhone X: A11 Bionic CPU, 3 GB RAM, 64 GB sau 256 GB memorie;

Galaxy Note 8: Exynos 8995, 6GB RAM, 64GB memorie, microSD până la 256GB;

Ca element de noutate, Apple a implementat pe iPhone X procesorul A11 Bionic cu șase nuclee repartizate în funcție de performanțe. Samsung Galaxy Note 8 are un procesor Exynos 8995, cu două nuclee. iPhone X are 3GB RAM, în comparație cu 6 GB RAM la Samsung Galaxy Note 8.

  • Software

iPhone X: iOS 11;

Galaxy Note 8: Android 7.1.1 Nougat;

Cele două modele de smartphone au sisteme de operare diferite, iar acestea nu pot fi comparate. Indiferent că este vorba de Android sau iOS, fiecare utilizator optează pentru ceea ce i se potrivește mai bine.

iPhone X folosește iOS 11, aducând câteva îmbunătățiri pe care clienții le așteptau: emoji animate sau noi gesturi pentru multitasking. Samsung Galaxy Note 8 folosește Android 7.1.1 Nougat. Păstrând tradiția Samsung, Note 8 are foarte multe aplicații.

Acestea sunt doar patru din caracteristicile comparate ale celor două modele de telefoane. Dincolo de diferențe, un lucru e sigur: pentru unii clienți sunt importante caracteristicile, pentru alții contează și prețul, însă trendul este, fără îndoială, inovația.

Sursă: theinquirer.net