0

Face ID copiat de către Samsung?

Cu siguranță, Face ID este una dintre cele mai remarcabile invenții în materie de telefonie mobilă. Apple a ales ca această inovație să fie implementată pe iPhone X, pentru a marca cei zece ani de iPhone. Așa cum era de așteptat, ceilalți producători de telefonie mobilă vor prelua această funcție și nu numai, adaptând-o conform cu caracteristicile smartphone-urilor produse. Una dintre companiile despre care zvonurile spun că va prelua Face ID este Samsung. Se pare că Samsung Galaxy S9 va fi dotat cu această funcție.

Samsung Galaxy S9 – sistem de recunoaștere similar cu Dace ID

Modelele anterioare de smartphone-uri Samsung au două funcții pe care compania le va combina, pentru a putea implementa un sistem de recunoastere similar cu Face ID.

Samsung va lansa anul viitor smartphone-ul. Zvonurile spun că acest model va copia, mai mult sau mai puțin, funcția Face ID. În mod sigur, va fi imposibil ca Samsung să implementeze exact aceeași tehnologie ca la iPhone X. Totuși, există la Samsung, un sistem destul de elaborat de scanare a irisului. Acesta va reprezenta – spun zvonurile – punctul de plecare spre dezvoltarea unei funcții care se va ridica la nivelul lui Face ID sau chiar o va depăși.

Presa din Coreea de Sud a vehiculat ideea că Samsung Galaxy S9 va îmbunătăți sistemul de scanare a irisului. În plus, acesta va fi combinat cu sistemul de recunoaștere facială. Rezultatul va fi un smartphone revoluționar, care va depăși tot ceea ce a produs Samsung până acum. Zvonurile spun că Samsung Galaxy S9 va revoluționa lumea telefoniei mobile, și nu doar prin îmbunătățirea sistemului de recunoaștere, ci și prin alte funcții. Timpul va dovedi dacă aceste supoziții se vor aplica și în realitate.

Fără îndoială, Samsung nu va folosi performanta cameră TrueDepth. Totuși, va exista o securitate biometrică mai mare, redată de un software cu ajutorul căruia se va reproduce Face ID. Deocamdată, cei de la Samsung nu au făcut afirmații oficiale referitoare la sistemul de recunoaștere implementat pe Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 – zvonuri din presa coreeană

Presa coreeană vehiculează ideea potrivit căreia, îmbinarea sistemelor de recunoaștere va reprezenta o tehnologie mai performantă decât ceea ce a oferit acum Apple pentru iPhone X.

În mod clar, procesul de scanare a feței în adâncime, nu va fi implementat de către cei de la Samsung, însă tehnologia noului model va asigura mai multă securitate. Smartphone-urile celor de la Samsung au cititoare de amprente integrate, însă Galaxy S9 va fi dotat cu un sistem în cadrul căruia performanțele vor fi net superioare.

Alte caracteristici ale smartfone-ului Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 va avea un procesor Exynos 9810, o memorie de 4 RAM și un sistem de operare Android 8.0 Oreo. Ecranul va avea afișajul QHD+ cu Infinity Display.

În ceea ce privește lansarea, se pare că aceasta va avea loc în primăvara anului 2018. Unele zvonuri vehiculează data de 25 februarie 2018 pentru lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S9. Cât despre preț, analiștii spun că viitorul model de Samsung va fi în jur de 900 de euro.

sursa digitaltrends.com