0

Face ID – sfârșitul funcției Touch ID

Când a spus că iPhone X e „smartphone-ul viitorului”, Apple a știut, cu siguranță că Face ID va reprezenta sfârșitul funcției Touch ID. Deschizând amplele posibilități pe care Face ID le aduce utilizatorilor de iPhone X, Apple va renunța complet la Touch ID. Se pare că planurile companiei Apple sunt acelea de a aduce mereu elemente inovative, astfel încât clienții să fie uimiți de surprizele noilor modele.

Odată cu ediția aniversară, compania Apple a revoluționat perspectiva asupra tehnologiei mobile. Face ID este una din funcțiile care aduce unicitate noului model. Această caracteristică va fi, cu siguranță, regăsită la toate smartphone-urile iPhone ale anului 2018. Se pare că traseul funcției Touch ID se va opri. iPhone X, dar și modelele care vor urma nu vor mai folosi Touch ID. Este absolut normal ca într-un traseu evolutiv să aibă loc eliminări ale elementelor vechi în favoarea celor noi.

2018 va fi anul în care Apple – așa cum au estimat analiștii încă de ceva timp – va duce tehnologia la un alt nivel. Deși la început a reprezentat o etapă esențială în procesul evolutiv, Touch ID va deveni doar o amintire.

Totul a început atunci când Touch ID nu s-a putut integra sub ecranul telefonului. Specialiștii de la Apple au fost nevoiți să găsească o altă alternativă. Interesul fanilor Apple pentru noua funcție este foarte mare. Face ID s-a transformat astfel, dintr-o simplă alternativă, într-o caracteristică esențială a ediției aniversare.

Toate viitoarele modele de iPhone Apple vor avea Face ID. Sistemul de recunoaștere facială este, pentru moment, o inovație care face trecerea de la iPhone X la linia viitoarelor modele.

Face ID este unul din elementele forte ale noului model. Compania Apple folosește deja această funcție în procesul de promovare a noului smartphone. Clienții Apple sunt nerăbdători să testeze funcția Face ID și să beneficieze de caracteristicile sale.

Analiștii Apple sunt de părere că funcția Face ID va fi un succes enorm. Toate estimările spun că Face ID va atrage foarte mulți clienți, chiar și din cei care preferau telefoanele altor companii. Apple intenționează să implementeze noua funcție nu doar pe iPhone, ci și pe iPad.

Se pare că noua tehnologie nu va impresiona doar fanii Apple. Producătorii de telefoane Android și-au arătat deja interesul pentru implementarea noii tehnologii pe modelele viitoare de telefoane.

Cu toate schimbările pe care iPhone X le aduce în lumea telefoanelor mobile, compania Apple are un avans tehnologic de 2.5 ani în fața producătorilor Android. Este foarte posibil – afirmă analiștii – ca producătorii să dezvolte funcția Face ID și la Android. Va fi un pas înainte pentru aceștia, însă va mai trece ceva timp până când vor reuși să optimizeze funcția. Meritul acestei inovații îi revine companiei Apple, iar asta poate fi iritant pentru ceilalți producători. Chiar dacă vor încerca noua funcție pe telefoanele concepute de ei, Face ID nu va fi la fel de performantă ca pe iPhone X.

Dincolo de polemicile care se vor stârni, cu siguranță, atunci când iPhone X va fi lansat, Face ID reprezintă un element care a revoluționat deja lanțul evolutiv al telefoanelor mobile… și Apple promite că în viitor ne va surprinde și cu alte inovații.

Sursa: techradar.com