0

iPhone 8 va fi controlat cu ajutorul gesturilor

Se pare că până în momentul lansării smartphone-ului iPhone 8, zvonurile nu vor înceta să apară. Ultima informație despre caracteristicile acestuia vizează controversatul buton Home. Ei bine… se pare că acesta nu va exista, locul său fiind luat de simple gesturi ale utilizatorului.

Compania Apple a renunțat la ideea de buton Home, fie el fizic sau virtual. Astfel, ca parte a procesului de inovație, Apple a regândit controlul telefonului, adaptându-l la ceea ce se așteaptă clienții. Oricât de surprinzător ar părea, iPhone 8 va fi controlat cu ajutorul… gesturilor.

Zvonurile vehiculate până acum sugerau faptul că va exista un buton Home, doar că acesta ar putea fi virtual. Acum, informațiile apărute dezvăluie alte perspective. Butonul Home nu va exista, nici fizic, nici virtual. iPhone 8 va avea o bară de funcții, amplasată în partea inferioară a ecranului. Aceasta va funcționa conform gesturilor utilizatorului.

Foarte puțin vizibilă, această bară va putea fi extinsă. În loc de atingerea și glisarea fizică, acum va fi nevoie doar de un gest. Cei de la Apple au reconstruit și modul de amplasare a aplicațiilor. Față de iOS 10, unde acestea erau așezate una peste alta, acum vor fi separate.

Pentru a facilita accesul mai eficient și mai rapid la aplicații, sistemul de multitasking – foarte asemănător cu cel al unui iPad – va folosi tot glisarea.

De ce toate inovațiile au fost implementate pe iPhone 8? Ei bine, acesta va fi prezentat odată cu  iPhone 7S, iPhone 7S Plus, Apple TV 5 și Apple Watch 3, însă este – pentru moment –  modelul special al companiei Apple. iPhone 8 reprezintă versiunea aniversară, după 10 ani de inovații inițiate sub conducerea lui  Steve Jobs, în anul 2007.

Iată alte caracteristici deduse din ultimele zvonuri despre smartphone-ul iPhone 8:

  • – delimitările marginilor nu sunt foarte dure, ci rotunjite. iPhone 8 va fi mult mai ușor de ținut în mână decât modelele anterioare;
  • -butonul Power va fi mai lung și va putea fi apăsat mai ușor;
  • -va avea un decupaj în partea superioară. Catalogat drept „inestetic” de către unii, acesta are rolul de a evidenția aplicațiile cu fundal alb (după cum susțin cei de la Apple);
  • -bara de status va fi împărțită în două zone. Ea va conține informații despre conectivitatea GSM, Wi-Fi, nivelul bateriei și alte informații.
  • numele acestui smartphone este și el controversat. Deși clienții se așteaptă la un iPhone 8, este foarte posibil ca acest model să poarte altă denumire, precum iPhone X sau iPhone Pro.

Cât despre încărcarea rapidă, iPhone 8 va avea un sistem de încărcare wireless integrat, însă ultimele zvonuri susțin că acesta nu va fi foarte performant sau nu se va ridica la așteptările clienților. Încărcarea wireless se va realiza la un maxim de 7.5W cu standardul Qi. Alte  smartphone-uri Android pot oferi o performanță mai mare. Rămâne de văzut dacă toate aceste informații se vor dovedi reale sau vor rămâne la stadiul de zvon… dar asta vom afla abia după prezentarea deja celebrului iPhone 8.

Surse: theverge.com, theinquirer.net.