0

iPhone X – smartphone-ul perfect?

E doar o chestiune de ore până la prezentarea oficială a celebrei ediții aniversare – iPhone X. Compania Apple își va etala rezultatele progresului tehnologic gândit de-a lungul celor zece ani de eforturi și cercetări. Se pare însă că zvonurile vor curge neîncetat, până în momentul certitudinilor. Ultimele informații din categoria „zvon” spun că Apple va lansa iPhone 8 și iPhone 8 Plus împreună cu ediția aniversară – iPhone X – iar modelul iPhone 7S nu va fi lansat anul acesta.

Informațiile referitoare la posibilele caracteristici ale noului smartphone iPhone X au relevat faptul că cei de compania Apple au concentrat foarte multe inovații în acest model. Ne așteptăm, așadar, la un iPhone care să întruchipeze idealul de perfecțiune pentru clienții Apple.

Pentru a suplimenta suspansul clienților asaltați deja de zvonurile anterioare, dezvoltatorul Steve Troughton Smith a dezvăluit informații referitoare la procesorul implementat pe iPhone X. Astfel, analizându-i caracteristicile, s-a ajuns la concluzia că iPhone X va avea un procesor ultraperformant. Mai mult decât atât, se estimează că va fi cel mai performant procesor al companiei Apple. Este un procesor complex, cu șase nuclee și este inclus în chip-ul A11 cu 3GB RAM. Două dintre cele șase nuclee ale procesorului vor avea funcții simple. Acestea poartă denumirea de cod Mistral. Celelalte patru nuclee au o complexitate superioară și poartă denumirea de Monsoon. Capacitatea de procesare a noului model aniversar iPhone X va fi foarte mare, tocmai datorită nucleelor implementate în procesor.

Oricât de mare ar fi performanța oferită, unii sunt de părere că puterea procesorului nu conferă unicitate modelului aniversar. Aceleași caracteristici se regăsesc și la iPad Pro 2017, tabletă care și-a uimit clienții cu performanțe superioare altor MacBook-uri.

Totuși, în istoria telefoanelor mobile, iPhone X va rămâne unic prin faptul că va avea cel mai performant procesor. În 2016, când Apple a lansat iPhone 7 și iPhone 7 Plus, clienții au fost fascinați de performanțele acestor iPhone-uri. Pe ambele modele se implementase procesor A10 Fusion. Se estimează că puterea procesorului pe care îl va avea ediția aniversară va fi cu aproape 50% mai mare decât ceea ce era implementat pe modelele anului trecut.

Deviind de la tradiția lansărilor sale, compania Apple va scoate pe piață iPhone 8 și iPhone 8 Plus, modele care nu vor fi foarte diferite ca aspect de iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Panoul frontal va fi identic cu cel al modelelor anterioare. Se va schimba carcarasa care va fi de sticlă și nu de aluminiu. În plus, vor exista și culori noi, însă aici zvonurile vehiculate nu sunt suficient de concise și nici convingătoare.

Mâine, 12 septembrie 2017, va fi o zi importantă pentru compania Apple. Vor fi prezentate oficial, într-o conferință, modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Începând cu data de 15 septembrie clienții vor putea face precomenzi pentru aceste modele. Apple a numit modelele sale: iPhone 8 și iPhone 8 Plus ca parte dintr-o strategie de marketing foarte bine atent gândită. Aceasta este menită să demonstreze faptul că inovațiile tehnologice implementate pe aceste modele sunt demne de un astfel de nume. Cât despre iPhone X, chiar dacă Apple a gândit mult înainte să ofere această denumire, smartphone-ul va fi, cu siguranță, unul care își va uimi clienții cu performanțele sale. Totuși, va fi sau nu va fi iPhone X smartphone-ul perfect? Rămâne de văzut!

Se pare că era zvonurilor referitoare la smartphone-urile Apple va apune mâine, când va avea loc prezentarea oficială a modelelor de iPhone, iar clienții vor avea parte de certitudini.

Surse: appleinsider.com, iphoneitalia.com.