0

iPhone X va ajunge în magazine pe data de 3 noiembrie 2017

iPhone X – așteptat de fanii Apple din întreaga lume

Mai sunt doar câteva zile până la lansarea smartphone-ului iPhone X. Apple își dorește cozi imense în fața magazinelor. Mai întâi de toate, s-a confirmat oficial faptul că iPhone X se va găsi în cantități suficiente. Pe de altă parte, zvonurile spun că cine își dorește cu adevărat un iPhone X va trebui să ocupe din timp, un loc la coadă. Într-un comunicat de presă, Apple a anunțat că ediția aniversară va fi disponibilă în 55 de țări (inclusiv România), începând cu 3 noiembrie. iPhone X va putea fi achiziționat și din Apple Store, chiar fără precomandă.

Cu alte cuvinte, Apple va păstra o anumită cantitate de unități de iPhone X pentru clienții care vor solicita acest model direct din magazin, fără să fi făcut niciun fel de precomandă. Reprezentanții Apple au ținut să facă aceste precizări, datorită zvonurilor din ultima vreme. Până nu demult, în presa internațională se vehicula ideea că ediția aniversară va putea fi achiziționată numai online. Iată că în comunicatul de presă, Apple dezminte aceste zvonuri.

Nu se precizează însă numărul de unități rezervate pentru clienții care vor solicita iPhone X direct din magazin.  Apple a lăsat de înțeles că va fi, totuși, un număr destul de limitat.

Clienții vor putea cumpăra iPhone X începând cu ora 8:00, atunci când magazinele din fiecare țară își vor deschide porțile.  Analiștii estimează că în fața magazinelor se vor forma cozi uriașe, mai ales în urma campaniei intense de promovare a acestui model de iPhone.

Printre țările în care iPhone X va fi disponibil odată cu lansarea, se numără și România.

Tim Cook, despre stocurile smartphone-ului iPhone X

Într-un interviu recent, Tim Cook a vorbit despre stocurile ediției aniversare. După ce zvonurile vehiculate au relevat faptul că  iPhone X stă destul de prost la capitolul stocuri, Tim Cook a decis să pună capăt speculațiilor  în acest sens. Președintele Apple a precizat că producția e cea pe care Apple și-a propus-o pentru moment. Pe viitor, cei de la Apple așteaptă feedback-ul de la utilizatori. În urma acestuia, dar și în urma analizei situațiilor vânzărilor, compania va decide creșterea producției.

Partenerii Apple, despre producția de iPhone X

Până la sfârșitul anului 2017, în fabricile Foxconn urmează să fie produse doar 20 – 30 de milioane de unități de iPhone X. Inițial, Apple își propusese o cifră dublă față de cea actuală. Au existat însă, factori care au încetinit producția.  Problemele au început odată cu cei de la Samsung. Aceștia au întâmpinat dificultăți cu fabricarea ecranelor OLED pentru ediția aniversară a celor de la Apple.

Un alt impediment în procesul de producție a fost lipsa unor componente. Zvonurile spun că și personalul insuficient de instruit a fost un alt factor care a contribuit la încetinirea producției de iPhone X.

Dincolo de zvonuri, Tim Cook a confirmat într-un interviu recent, faptul că iPhone X va fi lansat la data de 3 noiembrie 2017. Perioada de precomandă va începe pe 27 octombrie, inclusiv în România.

Sursa: 9to5Mac.com