0

iPhone 7S Plus – noi detalii și diferențele dintre acesta și iPhone 8

Fără îndoială, iPhone 8 este cel mai așteptat smartphone Apple al anului. Totuși, el nu va fi lansat singur, ci împreună cu celelalte două modele: iPhone 7S și iPhone 7S Plus. Deși cele mai multe inovații sunt implementate pe iPhone 8, totuși la capitolul „vânzări”, celelalte două modele vor înregistra vânzări mai mari.

Recent, câteva site-uri asiatice au dezvăluit fotografii cu detalii privind placa de bază care va fi implementată pe iPhone 7S Plus. Asemănările dintrea aceasta și placa de bază de pe iPhone 7 Plus sunt foarte mari. Există, totuși și câteva diferențe. Apple a făcut schimbări destul de semnificative la placa de bază a noilor modele de smartphone. Asta înseamnă noi funcții și noi caracteristici pentru noile modele.

Ecranul de la iPhone 7S Plus va rămâne cu diagonala de 5.5 inch. Ca element inovativ, cei de la Apple au implementat carcasa din sticlă și un sistem de încărcare wireless. Se pare că aceleași schimbări vor fi implementate și pe iPhone 8.

iPhone 7S Plus va avea o înălțime de 158.37mm, o lățime de 78.1mm și o grosime de 7.41mm. Predecesorul său, iPhone 7 Plus are o înălțime de 158.2mm, o lățime de 77.9mm și o grosime de 7.3mm. Este clar faptul că  iPhone 7S Plus va avea dimensiuni ușor mai mari. Compania Apple a  asigurat clienții că accesoriile vor fi compatibile cu noul model.

Placa de bază prezentată în fotografiile distribuite de site-urile asiatice demonstrează câteva caracteristici ale smartphone-ului iPhone 7S Plus. În această placă logică există o locație concepută pentru modulul care va controla încărcarea wireless. Tot aici se observă și noul chip A11, dar și co-procesorul de mișcare M11.  Vor exista noi module de memorie RAM in co-procesorul de miscare M11 la iPhone 7S Plus. Compania Apple și-ar putea surprinde clienții cu unele schimbări legate de furnizorii unora dintre componente. Desigur, deocamdată informațiile referitoare la aceste schimbări sunt numai cu caracter de zvon.

Prețurile pentru iPhone 7S și iPhone 7S Plus vor fi similare. Nici schimbările nu sunt atât de mari pentru seria iPhone 7S, întreaga pleiadă de inovații fiind implementată pe iPhone 8.

În rândurile de mai jos vom detalia câteva dintre cele mai importante deosebiri între iPhone 7S Plus și iPhone 8.

O diferență care este în favoarea smartphone-ului iPhone 8 constă în lipsa marginilor. Acestea vor fi inexistente, exceptând o mică denivelare în partea superioară. Este locul în care se găsesc senzorii și modulul fotocamerei. Aceasta ar trebui să fie dublă, pentru susținerea eficientă a funcției de recunoaștere facială. În cazul smartphone-ului iPhone 8, ar trebui să dispară tasta Home. Aceasta va fi implementată pe iPhone 7S și pe iPhone 7S Plus.

O altă diferență este camera dublă. Ambele modele vor avea o cameră posterioară dublă. În cazul lui iPhone 7S Plus, caracteristicile camerei nu au suferit modificări esențiale față de iPhone 7 Plus. Pe iPhone 8 vom găsi un modul dublu, vertical, cu dimensiuni net diferite față de iPhone 7S Plus. Aceste modificări vor susține funcția de realitate augmentată, diferită față de ceea ce oferă ARKit din iOS 11. În plus, imaginea foto va avea o calitate superioară, la fel ca și materialele video. iPhone 7S Plus va mai avea o caracteristică importantă – impermeabilitatea. Rămâne de văzut dacă și iPhone 8 va fi la fel de rezistent sau va oferi o performanță mai mare în acest sens.

Noutățile, cel puțin cele mari, se opresc deocamdată aici. Mai trebuie semnalată și o particularitate întâlnită la iPhone 8. Partea din spate este  confecționată din sticlă, la fel ca și la smartphone-ul iPhone 7S și iPhone 7S Plus. Marginile lui iPhone 8 sunt ușor curbate, ceea ce conferă un plus de comoditate atunci când este ținut în mână.

iPhone 7S și iPhone 7S Plus vor fi prezentate pe 12 septembrie și urmează să fie lansate împreună cu iPhone 8 în data de 22 septembrie. Se vehiculează ideea că Apple lansează toate cele trei noi modele în aceeași zi, pentru că iPhone 8 nu va fi produs în cantitati suficiente. Prin urmare, iPhone 7S și iPhone 7S Plus vor încerca să compenseze lipsa smartphone-ului vedetă – iPhone 8.

Surse: iphoneitalia.com, macrumors.com