0

La Foxconn în China a început producția de iPhone 8

China a lansat știrea mult așteptată de către clienții Apple: la Foxconn a demarat procesul de producție a smartphone-ului iPhone 8. Anunțul dovedește faptul că Apple va reuși să lanseze terminalul în timpul pe care compania l-a vehiculat inițial, adică în luna septembrie.

Conform informațiilor apărute în presă astăzi, Apple a dat startul producției de iPhone, iar asta se întâmplă în fabricile partenerilor Apple din China.

Încă de acum o lună reprezentanții companiei au anunțat faptul că celebrul iPhone 8 urma să fie produs în jurul lunii iulie, însă iată că zilele acestea de început de august reprezintă perioada de demarare a procesului de producție. Conform informațiilor lansate de către acești reprezentanți, compania Apple va prezenta oficial noul smartphone în luna septembrie, iar lansarea va avea loc în a doua jumătate a aceleiași luni.

Pentru că noul iPhone 8 este foarte așteptat, se preconizează ca vânzările  să fie destul de mari, de aceea Apple a apelat la soluția de a începe producția la un interval de timp mai mare de o lună până la lansarea oficială.

Nu există date care să ateste numărul de unități produse zilnic de către Foxconn, dar se știe cu certitutine faptul că procesul producției ar putea ajunge până la 500.000 de iPhone-uri pe zi. Rămâne de văzut dacă producția va avea toate unitățile funcționale, pentru că în trecut au existat cazuri de producții cu un număr destul de mare de unități nefuncționale după asamblare. Trebuie luat în calcul faptul că iPhone 8 este un smartphone destul de complex.

Foxconn a obținut exclusivitatea pentru producția de iPhone 8, iar pentru a onora contractele cu Apple, a fost nevoie ca această companie să angajeze sute de mii de oameni.

Primele smartphone-uri iPhone 8 vor ajunge în Europa și SUA după prima jumătate a lunii septembrie, după prezentarea oficială.

Iată câteva dintre caracteristicile noului smartphone iPhone 8: se pare că acesta nu va avea o carcasă metalică, precum modelele anterioare, dar va folosi sticla pe post de material principal, renunțând la carcasa din aluminiu.

iPhone 8 va avea un procesor Apple A11, bazat pe un proces de fabricație pe 10 nm, care va amplifica viteza, oferind și o autonomie mai mare. Apple va implementa un modul de wireless charging, se va debloca prin recunoaștere facială. Versiunea de 4,5 inch va folosi o cameră principală simplă, cu multe îmbunătățiri, însă versiunile de 5,5 și 5,8 inch vor primi camere duble pe spate și stabilizare optică pentru ambele. Este de așteptat ca iPhone 8 să aibă un display OLED, cu o suprafață mult mai mare. Cu aceste caracteristici, este evident faptul că aspectul ca fi diferit față de modelele anterioare.

În ceea ce privește prețul, este de așteptat ca firma americană să ceară sume între 1000 și 1200 de dolari pe aparat, în funcție de capacitatea internă. Zvonurile spun că varianta cu 64GB de spațiu de stocare ar putea avea prețul de  1.100 de dolari, iar varianta de 256GB ar putea fi achiziționată cu 1.200 de dolari.

sursa: 9to5mac.com, The Verge