0

MacBook – vesta anti-glonț de la Apple

Acum câteva zile în Statele Unite, un fost soldat de 26 de ani, originar din Alaska, deschide focul în aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din apropierea orașului Miami. În urma atacului, cinci persoane și-au pierdut viața și mai mulți răniți au fost spitalizați.

Declarația proprietarului

Unul dintre răniți, Steve Frappier, a declarat că se afla în apropierea zonei de ridicare a bagajelor când a auzit focurile de armă. El s-a aruncat la pământ și a încercat să se protejeze de gloanțe. În timpul atacului, Frappier avea în spate un rucsac care i-a oferit protecție în timp ce stătea întins pe jos.

La un moment dat, Frappier a simțit cum a fost lovit în spate, dar a crezut că a căzut un bagaj de pe banda de încărcare, a explicat el. „Rucsacul mi-a salvat viața”, a declarat Steve Frappier. „M-am culcat la pământ cu rucsacul în spate și am stat într-o poziție astfel încât atunci când a tras asupra mea…glonțul a ricoșat.” „Am simțit că m-a lovit ceva în spate. Doar mai târziu, când m-am dus la baie să văd dacă am fost rănit, am văzut că glonțul a intrat în ghiozdan și a lovit laptopul.

Investigația FBI-ului

Atunci când au apărut cei de la FBI, le-am oferit rucsacul pentru investigații și au descoperit glonțul în buzunarul rucsacului.” Cei de la FBI au confirmat, în urma cercetărilor, că glonțul de 9mm a fost tras din arma atacatorului, confirmând cele spuse de Frappier. Conform lui Frappier, el a pus MacBook-ul în rucsac înainte de a ieși din avion. Specialiștii de la FBI cred că glonțul a lovit prima dată display-ul laptopului continuând prin carcasa de aluminiu apoi prin baterie ca la final să iasă prin ventilator. Acum, Steve Frappier, îi datorează viața laptopului său, care, dacă nu ar fi oprit glonțul, acesta ar fi intrat cu siguranță în spate.

macbook

Santiago s-a înrolat în armata National Guard în Puerto Rico în anul 2007. În 2010, el a servit timp de 10 luni în Iraq. Mai târziu, în 2014, este transferat la National Guard în Alaska fiind staționat ca inginer combatant până în 2016, când a fost concediat.

Produse Apple ce au salvat viața oamenilor în trecut

Nu este prima dată când un produs Apple încasează forța brută a unui foc de armă. În 2015, un iPhone 5c salvează încă o viață de la moarte din cauza unui atac armat. Dispozitivul era pur și simplu în buzunarul victimei în momentul în care s-a tras asupra ei. Autoritățile locale au declarat: „dacă nu avea telefonul în buzunar, fără îndoială că ar fi fost mort acum.”

Deși viața unui om a fost salvată de un produs Apple, nu înseamnă că acestea sunt anti-glonț. Există mulți factori foarte împortanți care-și au rolul lor în astfel de situații.