0

Modulele de încărcare wireless iPhone 8

Relatări recente au scos la iveală noi detalii despre încărcarea wireless la iPhone 8.

Nu a mai rămas foarte mult timp până la lansarea din toamnă a celebrelor modele de smartphone iPhone. Zvonurile legate de caracteristicile acestora, continuă să apară. Modulele de încărcare wireless pentru iPhone 8 au fost prezentate recent în câteva fotografii care par să aparțină celor din laboratoarele Foxconn.

În fotografia de mai jos, vehiculată zilele acestea pe site-urile asiatice, puteți vedea o posibilă nouă componentă – modul de încărcare wireless.

Este vorba despre o noutate. Elementul acesta este nemaîntâlnit la un smartphone Apple, dar întâlnit în trecut la Samsung. Înainte de apariția acestor fotografii, se știa că iPhone 8 va fi dispus cu un sistem de încărcare wireless integrat de catre compania Apple.

În imaginile de mai jos se observă îndeaproape modulul care va permite smartphone-ului iPhone 8 să se încarce fără fir.

Evident, imaginile prezentate și informațiile deduse din acestea, nu au caracter oficial, ci doar atributul de „zvon”. Nu se știe încă ce producător a ales Apple pentru realizarea acestui modul wireless. Imaginile vehiculate nu sunt bogate în detalii care să dezvăluie toate răspunsurile.

Punctele similare dintre modulele de încărcare wireless prezentate în imaginile vehiculate până acum și cele prezentate mai sus sunt elocvente. Ele insinuează faptul că – într-adevăr – componenta aceasta va fi prezentă în componența smartphone-ului iPhone 8.

Sistemul de încărcare wireless la iPhone 8 se va realiza prin inducție. Așteptările clienților Apple aveau în vedere încărcarea la distanță. Din păcate, pentru moment, compania Apple nu poate oferi această funcționalitate nici pentru noul iPhone 8, dar nici pentru alte produse similare.  În mod sigur, iPhone 8 va avea un sistem de încărcare prin inducție. Modulul de încărcare wireless va fi montat în mijlocul carcasei smartphone-ului iPhone 8, iar spațiul pe care îl ca ocupa va fi destul generos.

Cei de la Apple intenționează să ofere încărcare wireless mai eficientă și mai rapidă comparactiv cu modelele de smartphone apărute anterior. Această informație a fost confirmată cu ajutorul Home Pod-ului. Cu siguranță, va exista și un sistem standard de încărcare mai rapidă. Acest lucru presupune existența unor încărcătoare speciale, pe care cei de la Apple le vor comercializa – din ce spun zvonurile –  separat.

Există și zvonuri care spun că nici kit-ul pentru încărcare wireless – pe care clienții îl vor putea folosi pentru încărcarea fără fir al noului smartphone – nu va fi inclus în preț. Acesta se va vinde separat, cu prețuri care vor pleca de la 100 de dolari. Toate datele legate de preț și caracteristici vor deveni ceritudini abia în momentul lansării pe piață a smartphone-ului iPhone 8.

Prezentarea oficială a noului smartphone iPhone 8 urmează să aibă loc la începutul lunii septembrie, în cadrul unei conferințe. Nu se știe până în acest moment, data precisă la care va avea loc evenimentul. Va urma lansarea, tot în cursul lunii viitoare, iar apoi celebrul iPhone 8 va fi disponibil pe piață. Din păcate, există și o veste mai puțin bună. Nu vor exista cantități mari de unități iPhone 8 pe piață, din cauza producției limitate.

surse: iphoneitalia.com, quickmobile.ro