0

Samsung Galaxy S9 și lupta sa cu concurența

Anul viitor va aduce schimbări majore pentru Samsung Galaxy S9. Inovațiile tehnologice implementate pe acest model, vor concura cu ceea ce va oferi Apple pentru viitoarele modele de iPhone. Cu siguranță, pe lângă Samsung și Apple, vor mai fi și alte companii care vor încerca să aducă noutăți modelelor de telefoane produse. Astfel, vom avea parte de o concurență destul de mare.

Totuși, analiștii sunt de părere că marea bătălie se va duce între Apple și Samsung. Se pare că anul viitor, Samsung Galaxy S9 va avea implementate cel puțin două inovații tehnologice importante. Estimările analiștilor sugerează faptul că Samsung Galaxy S9 ar putea fi unul dintre cele mai căutate telefoane ale anului 2018. Cu siguranță, prețul unui Samsung Galaxy S9 va trebui justificat prin funcțiile pe care acest model le va avea. Este foarte posibil ca prețul viitorului model de Samsung să fie similar celui conceput de Apple pentru anul viitor.

Analiștii vorbesc despre implementarea unor chip-uri performante.  Procesoarele acestora nu vor fi mai prejos decât procesoarele A11 Bionic de la Apple, așadar concurența dintre modelele anului viitor ar putea fi foarte mare. Cei de la Samsung vor integra un chip Qualcomm Snapdragon 845, fabricat de către Qualcomm și un nou chip Exynos 9810 conceput de către Samsung. Pentru productia Snapdragon 845, la începutul anului 2018 Samsung Galaxy S9 va beneficia de exclusivitate. Astfel, viitorul model de iPhone s-ar putea afla în dificultate.

Fanii Samsung au început deja să-și facă speranțe în ceea ce privește viitorul model, Samsung Galaxy S9. Pentru a satisface așteptările clienților, Samsung Galaxy S9 ar trebui să depășească prin performanță caracteristicile viitorului iPhone. Dacă nu va excela prin performanțe – spun analiștii – atunci viitorul model de Samsung va fi o mare dezamăgire.

Printre noutățile implementate pe modelul Samsung Galaxy S9 s-ar putea afla un cititor de amprente integrat în ecran. Este foarte posibil ca cei de la Samsung să folosească și un sistem de recunoaștere facială. Acesta ar putea fi destul de similar cu Face ID din iPhone X. Va fi imposibil pentru compania coreeană să realizeze un sistem de recunoaștere facială identic cu cel conceput de compania concurentă. Se pare că cei de la Apple au acaparat întreaga producție de componente pentru camera 3D. Așadar, specialiștii de la Samsung vor fi nevoiți să descopere noi alternative pentru un astfel de sistem.

Camera duală implementată pe Samsung Galaxy S9 va trebui să fie și ea cel puțin la fel de performantă precum cea regăsită pe viitorul model de iPhone. În acest moment, Samsung și iPhone sunt relativ egale în performanțele camerelor. Pe viitor, pentru a atrage clienți, cei de la Samsung ar trebui să aducă un plus de originalitate inovațiilor tehnologice implementate.

Spre deosebire de Apple, care pare să prefere lansările de toamnă, Samsung Galaxy S9 va fi lansat la începutul lunii martie a anului viitor. Dacă totul va funcționa așa cum a fost preconizat, dacă toate funcțiile implementate se vor ridica la nivelul așteptărilor, atunci termenul propus pentru lansare va fi respectat.

Surse: expertreviews.co.uk