0
10 ani de iPhone

10 ani de iPhone

Știați că iPhone a implinit 10 ani pe data de 9 ianuarie 2017? Ei bine noi nu știam acest lucru, însă mai bine mai târziu decât niciodată.

Acum 10 ani, Steve Jobs urca pe scena de la MacWorld, expoziție dedicată produselor Apple, și prezenta device-ul ce avea să definească cea mai mare companie IT din lume – iPhone-ul. Acesta era disponibil doar in varianta de 4GB si 8GB care costau în Statele Unite 500 USD, respectiv 600 USD.

Deși prezentarea oficială a avut loc pe 9 ianuarie 2007, nu aceasta a fost și data lansării pe piață a produsului. Compania Apple a stabilit data de 29 iunie 2007 și a adus sute de clienți formându-se cozi foarte mari în jurul magazinelor Apple din Statele Unite.

A fost numit iPhone, însă Steve Jobs l-a descris ca fiind un produs 3 în 1:

  • Un iPod cu touchscreen
  • Un telefon revolutionar
  • Un device ce poate fi folosit pentru accesarea internetului

Deși descrierea lui Jobs are o vechime de un deceniu, ea încă rămâne valabilă. iPhone este în continuare un telefon multifuncțional fiind descris de către fondatorul Apple ca un dispozitiv ce poate reda muzică, viziona filme, emisiuni TV și sincroniza poze. Datorită design-ului închipuit de Steve Jobs și numeroaselor funcții pe care le îndeplinește smartphone-ul modern, au avut foarte mult de suferit produse precum player-ele MP3 și camerele foto compacte.

La acel moment acest concept de telefon părea un pic cam ambițios – un computer care să incapă in buzunar fiind optimizat pentru a putea fi utilizat cu ajutorul degetelor. Însă odată cu trecerea timpului, viziunea lui Jobs a început să devină din ce in ce mai reală. iPhone-ul descris de către Steve Jobs în 2007 este mult aproape de iPhone 7 decât primul: un device cu ecran mare ce poate reda muzică și filme cu ajutorul aplicațiilor dezvoltate pentru platforma iOS.

Primul iPhone

Primul iPhone care a apărut în anul 2007 avea ca sistem de operare OS 10. Când Steve Jobs a fost întrebat de ce a ales să folosească acest sistem de operare sofisticat pentru noua sa jucărie, el a răspuns: „Pentru că are tot ce avem nevoie! Are multi-tasking, power management funcție pe care o avem deja de câțiva ani pe device-urile Apple, și o securitate înaltă.”

3 în 1

Acest “produs 3 în 1”, cum a fost prezentat de Steve Jobs acum 10 ani, este și la ora actuală cel mai important device al companiei Apple. ”iPhone-ul este un lucru esențial în viața clienților noștri, și astăzi mai mult ca niciodată redefinește modul în care noi comunicăm, în care ne distrăm, în care muncim și în care trăim.”, a declarat șeful companiei Tim Cook pe site-ul Apple. Totodată el s-a folosit de această ocazie pentru a promite mai multe de la Apple pentru viitor. ”iPhone-ul a stabilit standardul pentru smartphone-uri în primul deceniu și acesta este doar începutul. Ce-i mai bun abia urmează. ”