0

iPhone X – producție la capacitate maximă și funcții copiate de către alți producători

Apple stă foarte bine la capitolul producție de iPhone X

După ce zvonurile vehiculate în jurul lansării smartphone-ului iPhone X răspândeau ideea potrivit căreia problemele cu stocurile erau destul de mari, iată că cei de la Apple sunt acum la zi cu comenzile. Mai mult decât atât, la momentul actual, Apple poate produce cantități enorme de iPhone X, deși, contrat așteptărilor, cererea este într-o continuă creștere.

Fanii din întreaga lume au început să comande iPhone X, iar compania Apple a accelerat procesul de producție pentru ediția aniversară. Se pare că din ceea ce spun analiștii, cererea depășește toate așteptările. Dacă înainte se credea că prețul avea să fie un impediement, acum se pare că nu mai este.

Inițial, planul celor de la Apple a fost ca iPhone X să fie lansat în septembrie. În realitate, marele eveniment nu a avut loc decât pe 3 noiembrie. După numeroase zvonuri care referitoare la îngreunarea procesului de producție, iată că acum situația este complet diferită. Din ceea ce spun specialiștii, în prezent se fabrică în jur de 500 000 de iPhone-uri X pe zi. Numărul atât de mare al cifrei de producție nu face decât să demonstreze faptul că cererea din partea fanilor este în continuă creștere.

iPhone X și funcțiile copiate de către Huawei

Așa cum era de așteptat, o inovație precum Face ID, a stârnit valuri printre producătorii de telefonie mobilă. Oscilând între invidie și admirație, mulți producători au demarat proiecte plecând de la conceptul folosit de Apple pentru Face ID.

Recent, compania chineză Huawei a prezentat un smartphone Android. Acesta are o cameră similară cu cea folosită în telefonul ediția aniversară a celor de la Apple. Mai mult decât atât, pentru a nu lăsa loc interpretărilor, reprezentanții companiei au recunoscut că au copiat funcția. Totuși, aceștia spun că  îmbunătățit-o astfel încât a ajuns să fie net superioară celei implementate pe iPhone X.

Smartphone-ul cu care Huawei a sperat că va detrona celebrul iPhone X se numește Honor V10. Acesta are o cameră frontală 3D foarte asemănătoare cu TrueDepth. Creatorii acestui smartphone susțin că această cameră este capabilă să înregistreze de 10 ori mai multe puncte ale feței unui utilizator. Compania recunoaște însă că timpul este o problemă. Înregistrarea punctelor se face într-o perioadă de timp de peste 10 ori mai mare decât în cazul lui iPhone X. Așadar, harta 3D a feței utilizatorului se realizează de 10 ori mai repede în cazul lui iPhone X. În ciuda evidențelor, compania Huawei susține că smartphone-ul creat de către ei este mai performant decât iPhone X.

Este de lăudat entuziasmul celor de la Huawei, însă în cele din urmă, reacțiile de apreciere sau dezamăgire din partea clienților vor fi cele care vor contoriza calitatea smartphone-urilor de pe piață. Până în momentul de față, cei de la Apple sunt destul de apreciați de către clienți, fie că e vorba de iPhone 8, iPhone 8 Plus sau iPhone X.

Sursa: Macrumors