0
ios 10.3 glassgsm suceava

Apple tocmai a lansat un nou update pentru iPhone – iOS 10.3

Apple oferă în sfârșit clienților posibilitatea de găsi căștile AirPods pe care le-au rătăcit, la trei luni după ce acestea au ajuns pe rafturile magazinelor.

Update iOS 10.3 glassgsm service gsm suceava

AirPods

Compania a început să trimită update-ul iOS 10.3 pentru iPhone, iPad și iPod Touch. Pe lângă câteva update-uri sesizabile este și abilitatea utilizatorilor de AirPods de a folosi Find My iPhone pentru a reda un sunet pe una sau ambele AirPods dacă ai probleme în ale găsi, sau poți vedea ultima locație în care se aflau atunci când au fost sincronizate ultima dată.

ios 10.3 glassgsm suceava

Siri

Ultimul update pentru sistemul de operarea ce are o vechime de 6 luni aduce și câteva update-uri și funcționalități pentru Siri, permițându-i să acceseze plăți și să verifice statusul facturilor. Odată cu noul update iOS 10.3, asistentul virtual va putea acum să acceseze aplicațiile autoturismelor pentru a verifica nivelul combustibilului și statusul blocării, precum și operarea luminilor și activarea claxonului.

Și în una din cele mai cerute update-uri, Siri va putea oferi scorurile la cricket și statisticile pentru Indian Premier League și International Cricket Council.

Backup

iOS 10.3 update glassgsm suceava

Înainte de a efectua update-ul, efectuează un back up al datelor tale de pe device. 

Fii sincer! Când ai aflat că există o versiune nouă de iOS disponibilă, ai efectuat backup-ul și ai început să instalezi update-ul?

Cu acest update, este imperativ să efectuezi backup-ul. Apple introduce un nou sistem de fișiere, numit Apple File System, care va înlocui vechiul sistem de fișiere care are 30 de ani vechime, HFS+, pe care iOS îl folosește în prezent.

iOS-ul tău se va converti automat la noul format de fișiere, și nu este compatibil cu vechiul format. Dacă apare vreo eroare în timpul instalării, unele fișiere stocate pe device-ul tău ar putea fi pierdute. Versiunea curentă a sistemului de operare este iOS 10.2.1. Următorul mare update este 10.3, și chiar dacă nu este promovat ca fiind iOS 11, este totuși considerat un update important. Dezvoltatorii s-au jucat cu versiunea beta tocmai din ultima săptămână a lunii Februarie, și se specula că ar putea fi disponibil la sfârșitul lunii Martie.

File System

În mare parte, dezvoltatorii iubesc noul sistem de fișiere. Acesta le permite să facă tot felul de chestii noi pentru aplicații, lucru ce HPS+ nu le permitea cum ar fi encripție puternică, un management mai bun al datelor, salvează spațiu, și projează fișierele. Toate lucruri bune.

Însă există și o parte nu chiar așa bună ce a pus pe unii dezvoltatori pe gânduri.

iOS 10.3 va ”converti automat toate datele de pe device la APFS ”, a declarat un dezvoltator presei, referindu-se la noul sistem de fișiere de la Apple. ”Formatul datelor stocate pe device vor fi schimbate. Datele în sine vor fi acolo, dar cu un alt format.”

Deci, dacă ceva nu merge bine la convertirea fiecărui fișier stocat pe device la noul format, chiar dacă ai un backup efectuat, nu poți pur și simplu să transferi fișierele de la o versiunea anterioară. Noul iOS nu va fi capabil să le citească. Deci dacă task-urile unor aplicații lipsesc, sau dacă toate datele tale lipsesc, dezvoltatorii nu te vor putea ajuta.

Trecerea de la HPS+ la APFS

ios 10.3 extra spatiu de stocare glassgsm suceava

APFS va fi eventual disponibil pe toate device-urile Apple, și compania va oferi o modalitate ușoară, non-tehnică pentru a efectua update-ul și pentru a converti fișierele. Dar nu există nici o metodă pentru a converti ceva de la APFS la HFS+, susține Apple. Așadar dacă efectuezi upgrade la APFS și ceva nu a mers bine și dorești vechea versiune de iOS înapoi, va trebui să reformatezi drive-ul pentru a putea accesa vechile fișiere, fapt ce va șterge tot de pe device-ul tău.

Acest lucru nu este chiar o catastrofă dacă ai efectuat un full backup. Nu e chiar atât de bine dacă telefonul tău afișează o eroare și nu ai efectuat un backup.

Noi înțelegem că Apple avertisează utilizatorii să efectueze backup înainte de a instala 10.3, deși noi înțelegem că acest avertisment nu va fi luat în considerare. Ar putea arăta ca un avertisment obișnuit pe care mulți dintre noi l-am văzut atunci când am actualizat sistemul de operare. Așa că ar putea fi ignorat.

Schimbări aduse de iOS 10.3

ios 10.3 update glassgsm

Mai jos veți găsi alte schimbări folositoare care sunt incluse în iOS 10.3:

  • Siri suportă acum planificarea în paralel cu alte aplicații de ride-booking.
  • CarPlay va afișa scurtături în bara de stare pentru ultimile aplicații folosite.
  • Ecranul ”now playing” al aplicației CarPlay Apple Music îți va oferi Acces la ecranul ”up next” precum și la albumul piesei redate.
  • CarPlay va pregăti zilnic playlist-uri cu noi categorii de muzică în Apple Music.
  • Video-urile închiriate în iTunes pot fi vizionate acum pe toate device-urile tale, față de versiunile anterioare unde puteai face acest lucru doar pe device-ul pe care ai închiriat video-ul.
  • Acum poți distribui episoade din aplicația Podcasts prin mesaje cu suport full playback.