0

7 servicii de stocare online gratuite

În ziua de azi este foarte ușor să generezi un munte de fișiere digitale. Facem mai multe poze ca niciodată, filmăm ore întregi, și iubim să distribuim. Stocarea Cloud ne permite să accesăm fișierele oriunde am fi, ca și cum am fi într-o arhivă mobilă digitală. Totodată este de folos pentru a colabora la anumite proiecte și ne oferă un mod simplu de a distribui fișiere cu anumiți colegi sau membri ai familiei. Dar toate aceste pot costa uneori. Mai jos, ți-am pregătit o listă cu aplicații favorite de stocare pentru iOS și Android, și câteva sfaturi pentru a evita să plătești pentru acest serviciu.

Organizează-ți fișierele în grupuri, și folosește servicii diferite 

 Majoritatea serviciilor de stocare Cloud îți oferă unu spațiu limitat de stocare gratuit, în speranța că tu îți vei alege un pachet de servicii mai mare și vei plăti pentru asta. Dacă ești dispus să te organizezi un pic, nu va mai fi nevoie să plătești deloc. Începe prin a-ți pune fișierele pe categorii. Desparte pozele de videoclipuri, aranjează-le după dată sau alege un singur serviciu doar pentru aceste fișiere. Totodată, ține documentele grupate, separă toate documentele ce au legătura cu munca, etc. După ce ai terminat de grupat toate fișierele, aruncă o privire și vezi de cât spațiu ai nevoie și creează conturi diferite pentru fiecare grup de fișiere în parte. Noi ți-am pregătit cele mai bune aplicații de stocare online gratuite. Toate aceste opțiuni pot fi accesate de pe computerul sau laptopul tău fie prin intermediul unei aplicații sau a browser-ului.

Cel mai folosit: Dropbox

Dropbox este ușor de folosit, de ajutor și una dintre cele mai vechi aplicații de stocare de pe piață. Sunt câteva restricții la ce poți stoca, însă poți distribui fișierele tale cu alții utilizatori sau poți trimite linku-uri pentru a permite persoanelor să îți acceseze fișierele. Totodată, dacă dorești, poți crea foldere publice. Poți să accesezi fisiere pe care le-ai șters până la 30 de zile de la data la care au fost șterse. Pentru $9.99 pe lună, poți să ai parte de 1TB pentru a stoca toate fișierele tale fără să îți mai pui problema spațiului. Aplicația este disponibilă atât pentru iOS cât și pentru Android.

Cea mai bună opțiune pentru a stoca poze: Google Drive

Cei 15GB pe care îi primești, include Gmail, Google + Photos, și Google Drive. Totuși, sunt multe excepții care nu se pun in vederea limitării spațiului. De exemplu, pozele mai mici de 2048 x 2048 pixeli și video-urile mai scurte de 15 minute nu se iau în calcul. Fișierele șterse merg in Coșul de Reciclare și stau acolo până când le vei șterge permanent sau le vei restaura.

Cea mai bună opțiune pentru utilizatorii de Windows: OneDrive

Microsoft OneDrive sau SkyDrive, așa cum a fost numit la început, vine preinstalat pe Windows 10. Poți să îți accesezi fișierele prin intermediul aplicației sau a browser-ului web. Și aici poți crea fișiere publice, iar fișierele șterse merg ăn Coșul de Reciclare și rămân acolo timp de 30 de zile, astfel încât că în acest timp le poți restaura. Planurile variază de la 5GB gratis până la 5TB de stocare care costă $99.99 pe an.

Pentru a accesa fișierele de pe multiple device-uri: Box

Acum poți foarte ușor să distribui fisiere cu ajutorul link-urilor sau să creezi foldere colaborative cu ajutorul lui Box. Acest serviciu îți oferă posibilitatea de a distribui spațiul de lucru în limita a 10GB de stocare gratuită. Fișierele au un istoric, așa că poți oricând reveni dacă este nevoie. Fișierele merg în Coșul de Gunoi și pot fi restaurate dacă este nevoie.

Pentru mici backup-uri ale iPhone-urilor/iPad-urilor: Apple iCloud

De asemenea poți folosi acest serviciu dacă deții un device Apple, dar are destul de multe limitări. Nu este bun pentru a distribui sau colabora, ci doar pentru a salva fișierele personale. Dacă deții un iPhone sau iPad atunci poți să faci automat backup la pozele tale via Photo Stream din ultimele 30 de zile. Toți utilizatorii au la dispoziție 5GB spațiu de stocare gratuit cu opțiunea de a cumpăra mai mult de la Apple. Dacă nu vezi iconița cu iCloud Drive pe ecran, deschide App Store, și caută iCloud Drive.

Pastrează-ți fișierele in siguranța: SpiderOak

Acest serviciu este o opțiune bună pentru a ține fișierele tale in siguranță. Datele tale sunt 100% securizate și pot fi accesate doar cu parola, pe care SpiderOak nu o salvează. Politica lor de securizare împiedică personalul care are acces fizic la servere să vadă fișierele tale. Nu exista limită de spațiu și poți recupera fișierele șterse. Exista un timp de 21 de zile în care poți stoca până la 250GB. După acest timp, ai posibilitatea de la 5 dolari pe luna pentru 100GB pana la 12 dolari pentru 1TB.

Mai mult spațiu gratis, mai multă securitate:Mega

 Mega este un serviciu de stocare Cloud, cu securitate sporită, ce îți oferă 50GB de stocare gratis. Îți permite să distribui cu contactele tale, chiar și să vezi postările lor în timp real. Însă ai grija să nu uiți parola de la cont. Datorită securității sporite, nici cei de la Mega nu te vor putea ajuta să o recuperezi sau să o schimbi. Așadar, dacă pierzi parola, vei pierde toate documentele stocate pe Mega. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, Mega îți pune la dispoziție planuri ce încep de la 5 dolari pe luna pentru Pro Lite ce îți oferă 200GB și merge pana la 30 de dolari pe luna pentru 4TB de stocare.