0

iPhone 8 și iPhone 8 Plus – eclipsate de iPhone X

Promovarea atât de intensă a smartphone-ului iPhone X ar putea reprezenta un declin al vânzărilor în cazul celorlalte modele – iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Entuziasmul clienților Apple la lansarea acestor două smartphone-uri nu a fost atât de mare, iar acest lucru s-a repercutat și asupra vânzărilor.

Majoritatea clienților nu s-au arătat impresionați de caracteristicile celor două modele de iPhone. Cei de la Apple se află acum într-un impas. Compania a făcut estimări referitoare la vânzări. Acestea s-au dovedit a fi diferite față de ceea ce își doresc clienții în realitate.

Pentru foarte mulți dintre clienți, reacțiile inițiale ale presei au avut un cuvând decisiv. După ce au citit numeroase recenzii referitoare la caracteristicile smartphone-ului iPhone 8 și iPhone 8 Plus, foarte mulți clienți au decis să aștepte iPhone X. Jurnaliștii au recomandat la început achiziționarea ediției aniversare. Motivul? Se pare că iPhone X are cele mai multe caracteristici inovative. Prețul destul de ridicat relevă faptul că este unul din telefoanele de top din perioada actuală. Așadar, își va merita toți banii.

Nu se știe ce efect au avut aceste recenzii în cadrul companiei Apple. Cert este că aceleași publicații – în care recenziile referitoare la iPhone 8 și iPhone 8 Plus nu scoteau în evidență atu-urile acestor două modele – au revenit zilele acestea cu alte articole. De această dată, se precizează că iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt, totuși, destul de bune. Unii au scris chiar că nu se merită să se mai aștepte lansarea ediției aniversare, pentru că prețul este destul de mare, iar stocurile inițiale sunt foarte mici.

Inițial, recenziile  sugerau clienților – mai mult sau mai puțin direct –să nu achiziționeze iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Acum, presa americană pare să fi descoperit brusc inovațiile implementate pe aceste două modele și le recomandă… chiar în defavoarea lui iPhone X. Această schimbare de atitudine a creat confuzie printre clienții Apple. Mulți dintre aceștia aveau intenția de a cumpăra unul dintre modele, însă au renunțat după primele recenzii.

O mare parte din articolele scrise de presa americană a relevat diferențele destul de mici dintre iPhone 8 și modelele anterioare. De exemplu, iPhone 8 Plus are o baterie de 2691 mAh cu 10.28 Whr la 3.82V. Modelul anterior, iPhone 7 Plus are o baterie de 2900 mAh cu 11.1 Whr la 3.82V. Autonomia nu a fost afectată datorită chip-ului A11. Totuși, foarte mulți jurnaliști s-au întrebat de ce Apple nu a oferit niciun fel de creștere în acest sens.

Deși compania Apple a gândit lansarea smartphone-urilor iPhone 8 și iPhone 8 Plus în cele mai mici detalii, ridicând lansarea din 22 septembrie  la rang de eveniment remarcabil, totuși a lipsit doza de entuziasm din partea clienților. Se pare că strategia de publicitate pe care a construit-o Apple pentru iPhone X a fost foarte puternică. Acum, aceasta ar putea afecta vânzările celorlalte două modele. Este o problemă pe care Apple nu a anticipat-o. În ciuda prețului destul de mare, iPhone X pare să fie cel mai dorit smartphone la momentul actual.

Surse: wsj.com, indianexpress.com.