0

Ai un iPhone 6s cu probleme la baterie?

Get Apple to do it

Apple a anunțat că va schimba bateria la iPhone 6s, dacă aceasta este defectă, fiind o veste bună pentru cei ce dețin un iPhone 6s și au constat că telefonul lor se închide din senin. Apple oferă gratis posibilitatea de a schimba bateria telefonului fiecărui client care a întâmpinat asemenea probleme.

Citește încontinuare pentru a afla cum poți face acest lucru.

Apple înlocuiește bateriile pentru iPhone 6s ce au fost fabricate în perioada Septembrie – Octombrie 2015. Pentru a afla dacă telefonul tău are nevoie să i se înlocuiască bateria, trebuie să verifici numărul de serie al device-ului tău. Pentru a face asta va trebui să mergi la Settings>>General>>About, copiază numărul de serie si verifică-l pe site-ul Apple. Totodată poți să mergi cu telefonul tău la cel mai apropiat Apple Store sau service autorizat Apple. Poți afla locația celui mai apropiat Apple Store pe pagina Find a store.

Ce trebuie să faci înainte de a schimba bateria

Dacă iPhone-ul tău este eligibil pentru a schimba acumulatorul, înainte de a face asta ar trebui să faci un backup al datelor tale de pe device. Acest lucru poate fi făcut fie pe un PC fie pe contul tău de iCloud.

Odată ce ai făcut acest lucru, ar fi bine să îți dezactivezi funcția „Find my iPhone” și să stergi tot de pe telefon. După ce îți vei schimba bateria, vei putea să restaurezi datele.

Pentru a dezactiva funcția „Find my iPhone”, intră la Settings>>iCloud și apasă pe „turn off Find My iPhone”.

Înainte de a preda iPhone-ul tău celor de la Apple, verifică dacă nu cumva telefonul tău are și alte defecțiuni, pentru că cei de la Apple s-ar putea să îți încarce factura cu alte reparații adiționale. Acestea ar putea costa mult mai mult decât dacă îl vei repara tu la alte service-uri.

Cum să îți schimbi bateria

Dacă telefonul tău este eligibil pentru a-i fi schimbată bateria pe gratis, ai făcut backup și ai șters toate datele tale de pe dispozitiv, tot ce mai rămâne de făcut este să duci telefonul la cel mai apropiat Apple Store sau service autorizat Apple pentru a beneficia de acest serviciu.

Ai la dispoziție trei ani de zile de la data achiziționării telefonului pentru a schimba bateria, deci nu e nici o grabă. Însă, merită să faci acest lucru mai devreme decât mai târziu, deoarece nu strică să ai un telefon cu o baterie nouă si originală.

Ce se întâmplă dacă nu mai ai garanție

Dacă telefonul tău a ieșit din perioada de garanție și totuși are probleme cu bateria, sfatul nostru este ca să verifici dacă nu are legătură cu noul iOS 10 care a avut numeroase probleme legate de baterie.

Clienții s-au plâns de faptul că iOS 10.1.1 le închide telefonul atunci când bateria scade la 30%, iar alții s-au plâns că le scade bateria până la 50% în mai puțin de o oră. În acest caz, sfatul nostru este să faci downgrade la iOS 9 până când cei de la Apple vor rezolva această problemă.

O altă variantă ar mai fi să mergeți la un service Gsm din orașul dumneavoastră și să vă înlocuiți acumulatorul.