0

iPhone 8 – elemente noi despre recunoașterea facială și camera 3D frontală

Pentru că lansarea din toamnă se apropie cu pași repezi, noi elemente legate de caracteristicile iPhone 8, apar în fiecare zi. Se pare că HomePod-ul se dovedește a fi una din principalele surse de informații, pe lângă datele transmise de reprezentanții Apple în conferințele de presă.

Unul din dezvoltatorii interesați de componentele și caracteristicile noului smartphone iPhone 8 pretinde că a găsit o linie de cod din care reiese faptul că funcția de recunoaștere facială a iPhone 8 poate fi folosită și pentru a valida plățile efectuate cu ajutorul aplicației Apple Pay. Se pare că numele codului atribuit de Apple pentru funcția de recunoaștere facială este Pearl.

Există unele voci care susțin faptul că funcția de recunoaștere facială este mult mai sigură decât Touch ID, pentru că  din recunoașterea facială pot fi colectate mult mai multe date decât din datele biometrice. Rămâne de văzut dacă tehnologia Touch ID va fi păstrată și poziționată sub display, rolul său fiind acela de a furniza o alternativă la recunoașterea facială.

Un alt element de noutate vine din partea celor de la compania Lumentum care susțin că au primit de la Apple comenzi în valoare de 200 de milioane de dolari pentru un nou tip de laser care va fi implementat în iPhone 8 lângă noua cameră 3D frontală a telefonului.

iPhone 8 va fi dotat cu un modul laser VCSEL poziționat lângă camera 3D frontală și va fi folosit pentru sistemul Face ID pentru recunoaștere facială.

Comenzile primite de către Lumentum depășesc foarte mult comenzile anterioare la aceste componente de care Apple are nevoie pentru asamblarea unităților iPhone 8. Se pare că Apple a amplificat paleta de furnizori, pentru a evita problemele de producție, laserul 3D fiind furnizat de către 3 companii. Cu câteva săptămâni în urmă s-a vehiculat ideea potrivit căreia Apple ar întâmpina dificultăți cu fabricarea camerei 3D frontală pentru iPhone 8, însă cei de la Lumentum susțin că nu la ei există probleme, ci la ceilalți doi furnizori.

Până la sfârșitul anului, se preconizează că iPhone 8 și iPhone 7S vor înregistra comenzi de 133 milioane de unitati, cifra fiind una cu adevărat colosală. Dintre toate acestea, comenzile pentru iPhone 8 ar putea fi doar de 55 de milioane. Este dificil de preconizat dacă intervalul de timp va fi suficient pentru ca toate aceste unități să fie produse, mai ales având în vedere zvonurile legate de dificultățile întâmpinate cu fabricarea componentelor importante.

Dincolo de zvonuri, un lucru e sigur:  iPhone 8 va fi singurul model de anul acesta care va avea un modul laser integrat pentru camera frontală, iar separat de recunoaștere facială. Acesta va fi utilizat și pentru realitatea augmentată. Se pare că vor exista funcții care ar ajuta la perceperea adâncimii obiectelor în diverse aplicații; ARKit are astfel de funcții integrate.

Senzorul cu laser integrat va fi implementat pe iPhone 8 în decupajul din partea superioară a ecranului. Tot acolo este poziționată și camera 3D frontală a telefonului.

Gene Munster, analist Apple, a susținut recent, într-o conferință de presă, faptul că prețul unul smartphone iPhone 8 ar putea varia în jurul sumei de 950 de dolari sau chiar mai mult.

Sursa: iphoneitalia.com