0

Bateria iPhone 8 Plus – între excelență și probleme

Testele efectuate cu smartphone-ul iPhone 8 Plus arată că acesta are una dintre cele mai bune autonomii ale bateriei. iPhone 8 Plus are o autonomie de 10 ore și 35 de minute, spre deosebire de iPhone 8 care are cu 2 ore mai puțin. În cazul smartphone-ului Samsung Galaxy S8, autonomia bateriei este cu peste 2 ore mai mică.

iPhone 8 Plus surclasează LG G6, HTC U11 și Xiaomi Mi 6, dar și Google Pixe, telefonul pe care Apple a implementat o baterie de 2700 de mAh. Chiar dacă are o capacitate mai mică decât iPhone 7 Plus, bateria  smartphone-ului iPhone 8 Plus are o autonomie mai mare cu o oră. Se pare că rezultatele testelor realizate până acum au dus la o concluzie îmbucurătoare pentru compania Apple. iPhone 8 Plus este unul din  cele mai performante telefoane din acest punct de vedere.

Din păcate, tot bateria smartphone-ului iPhone 8 Plus este, zilele acestea, în vizorul presei internaționale. Se pare că cele două cazuri raportate în Taiwan și Japonia nu sunt singulare. Până în acest moment există peste 5 sesizări făcute de către clienți.

Site-ul MacRumors prezintă cazul unui utilizator din Canada. Acesta a primit telefonul iPhone 8 Plus duminică, iar luni a fost nevoit să îl returneze. Motivul? Se pare că bateria s-a umflat, iar componentele s-au desfăcut. Același site prezintă și câteva fotografii primite de la un utilizator din Grecia. Se pare că și acest client a lăsat telefonul la încărcat peste noapte, iar bateria s-a umflat.

După semnalarea primelor două cazuri, compania Apple a spus că a luat la cunoștință și va analiza problemele semnalate. Toată lumea se aștepta ca Apple să revină cu un răspuns. Deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat, însă numărul cazurilor pare să crească. Problemele semnalate nu au ajuns încă la stadiul în care ar trebui să îngrijoreze. Raportul dintre numărul de unități de iPhone 8 Plus ieșite din linia de producție și numărul sesizărilor nu pare să fie atât de mare încât să se tragă un semnal de alarmă.

Totuși, există voci care spun că numărul unităților defecte ar putea fi mult mai mare. Tăcerea companiei Apple nu e de bun augur. Să nu uităm că celebra ediție aniversară are aceeași baterie ca și iPhone 8 Plus.

După promovarea atât de intensă de care iPhone X a avut parte, așteptările clienților sunt foarte mari. O defecțiune – legată de baterie sau de orice altceva – nu ar fi doar o dezamăgire pentru clienții din întreaga lume. Dacă iPhone X ar întâmpina aceleași probleme ca și iPhone 8 Plus, dar într-un raport mai mare, ar fi un eșec în stil mare al companiei Apple. Să sperăm că lucrurile nu vor fi atât de negative cum preconizează unele site-uri. Se vehiculează ideea potrivit căreia bateria de capacitate mare a smartphone-ului iPhone X va crea probleme similare. Aceasta se va înghesui într-o carcasă mai mică decât cea a smartphone-ului iPhone 8 Plus.

Din experiența cel puțin neplăcută a celor de la Samsung cu modelul Galaxy Note 7, se pare că tocmai aceste circumstanțe au dus la problemele cu bateria.

Până la certitudini, toate aceste informații rămân la stadiul de zvonuri. După lansarea din 3 noiembrie, vom afla, cu siguranță, dacă iPhone X este smartphone-ul viitorului… așa cum l-au denumit cei de la Apple.

Sursa: MacRumors.com