0

iPhone 8 Plus – cum să monitorizezi bateria

Deși ediția aniversară a companiei Apple a avut impactul cel mai mare dintre toate cele trei modele lansate anul acesta, iPhone 8 Plus s-a bucurat și el de atenție din partea fanilor. Atât iPhone 8, iPhone 8 Plus, cât și iPhone X au chip-ul Apple A11 Bionic, un motor neural şi coprocesorul de mişcare M11. Modul în care telefoanele utilizează aceste caracteristici, diferențiază modelele. iPhone-ul X utilizează chipul A11 şi motorul neural pentru noul său sistem de detectare a feţei Face ID, pe care iPhone-ul 8 și iPhone 8 Plus nu îl au.

Dacă vă aflați printre utilizatorii de iPhone 8 Plus, iată câteva detalii despre gestionarea și monitorizarea bateriei:

Încărcarea bateriei la smartphone-ul iPhone 8 Plus

Mai întâi de toate, trebuie să conectați iPhone-ul la priza electrică. Este important să nu folosiți cabluri sau adaptoare de alimentare USB de la alte modele, ci doar pe cele incluse în cutia iPhone-ului. Dacă aveți încărcător wireless Qi, încărcarea bateriei se poate realiza și prin așezarea iPhone-ului cu fața în sus pe acest tip de încărcător.

O altă modalitate de încărcare a bateriei unui iPhone 8 Plus este prin conectarea iPhone-ului la computer. În acest mod puteți realiza și sincronizarea iPhone-ului cu iTunes. Atenție! În cazul în care computerul dumneavoastră este oprit, iPhone-ul se va descărca în loc să se încarce.

Afișarea procentajului bateriei la iPhone 8 Plus

Pentru afișarea procentului de încărcare rămasă a bateriei în bara de stare, se accesează meniul Configurări, apoi Baterie, apoi activați Procent baterie.

Pentru a vedea ce proporție din energia bateriei este utilizată de fiecare aplicație se accesează Configurări, apoi Baterie.

Pictograma bateriei

În partea dreapta sus a ecranului este plasată pictograma care indică nivelul bateriei sau stadiul de încărcare. Dacă utilizați iPhone-ul în timpul încărcării, durata acestui proces va fi mai mare.

Dacă pictograma bateriei apare cu un fulger, acest lucru indică faptul că procesul încărcării este în desfășurare. Atunci când nivelul bateriei smartphone-ului iPhone 8 Plus este foarte scăzut, imaginea afișată va fi aceea a unei baterii descărcate aproape complet. În acest caz, smartphone-ul iPhone 8 Plus trebuie încărcat timp de aproximativ zece minute înainte de a putea fi utilizat.

În cazul în care nivelul bateriei iPhone-ului este aproape de limita minimă, ecranul va rămâne gol timp de aproximativ două minute. După acest interval, se va afisa imaginea bateriei descărcate. Modelele de iPhone au baterii reîncărcabile. Acest lucru presupune un număr limitat de cicluri de încărcare. Dacă sunteți utilizator de iPhone 8 Plus, trebuie să știți că va trebui să înlocuiți bateria, după un timp.

Încărcarea wireless la iPhone 8 Plus

Încărcarea wireless din iOS 11.2 pentru iPhone 8 Plus realizează un procent de până la 48% în 2 ore. Diferența dintre încărcarea wireless standard și cea de 7.5W este foarte mică. Ambele sunt mai lente decât încărcarea cu încărcătorul din cutie.

Sursa: apple.com