0

Iată de ce exploda Galaxy Note 7

Motivul pentru care exploda și lua foc bateria de la Samsung Galaxy note 7 la propriu, încât compania a fost nevoită să retragă de pe piața toate telefoanele a fost în sfârșit rezolvat, conform celor de la Samsung. Această problemă ia costat pe coreeni aproximativ 5 miliarde de dolari.

„Ne asumăm vina”, declară președintele companiei mobile coreene DJ Koh, după patru luni de investigații.
Motivul pentru care device-urile luau foc și explodau, este un defect la construcția bateriei. Aceasta nu era potrivită pentru acest telefon, fapt ce a cauzat să se supraîncălzească. Pe lângă aceasta problemă mai există și alte neregularități privind producerea unor componente.

Samsung a sigilat o baterie de 3500 de mAh lithium-ion într-un telefon cu o grosime de 7.9mm, dar jumătate din bateriile lui note 7 au fost produse de subsidiara Samsung SDI și acestea nu s-au potrivit cu telefonul.
Primele rapoarte privind supraîncălzirile și exploziile primului rând de baterii ale device-urilor au apărut prin lunile Iulie și August 2016 și doar câteva au fost surprinse de o camera video.


De ce au luat foc bateriile de la note 7 după ce au fost înlocuite
Samsung a retras de pe piața toate device-urile note 7 in Septembrie și a înlocuit bateriile crezând că cele cu baterii de la afiliata Amperex sunt bune.
Totuși, se pare că și al doilea val de Galaxy note 7 prezintă probleme de fabricare.
La conferința de presa de la Samsung, compania declara că ar putea fi o serie de probleme datorită grabei acestui proces.


Acest eșec ia forțat pe cei de la Samsung să scoată de pe piața definitiv toate device-urile note 7, pierzând în acest proces miliarde de dolari.
Samsung declară că a reușit să retragă telefoanele de pe piață în proporție de 96% din cele 3 miliarde de telefoane vândute. Unele companii de telefonie mobile susțin că sute de mii de clienți încă mai folosesc acest device.
Pe lângă pierderea financiară, reputația companiei de top producător de telefoane Android este pătată.
La ora actuală, Note 7 este interzis în avioane după ce acum câteva luni a avut loc un incident la bordul unei aeronave provocat de un Note 7.
Toate acestea vor răni compania Samsung pe viitor, mai ales că cei de la Samsung plănuiesc să lanseze noi device-uri.