0

Cum să faci rost de mai mult spațiu pe iPhone

 Spațiul de stocare de pe iPhone-ul tău poate fi o problemă destul de mare, mai ales dacă ai versiunea de 16 GB memorie internă. Lipsa spațiului îți poate limita liberă desfășurare pe device-ul tău. Fără spațiu liber pentru poze, video-uri și aplicații noi. Aplicațiile pe care le ai in telefon nu prea funcționează corect deoarece nu au spațiu suficient să stocheze informațiile.

 Vestea bună este că putem face rost de spațiu pe iPhone-ul tău foarte ușor, dacă știi cum. În continuare îți vom arată câteva trucuri ce îți permit să eliberezi spațiu pe telefonul tău. Îți recomandăm să faci asta cât mai repede și să nu aștepți până când nu mai ai deloc spațiu pe device.

 1. Verifică unde se duce spațiul tău
Indiferent de modelul tău de iPhone, vei avea Gigabytes de spațiu pe device-ul tău. Verifica unde se duce tot acest spațiu mergând la Settings>>General>> Storage & iCloud Usage
La manage storage poți vedea cât spațiu mai ai liber, ce aplicații ocupă cel mai mult spațiu și cât anume. De obicei, pozele și videoclipurile sunt în capul listei, mai ales dacă filmezi în format 4K.

2. Șterge muzica și videoclipurile din iTunes
 Dacă ai sincronizat filme, emisiuni TV și muzică din iTunes pe iPhone-ul tău atunci poți să ștergi din aceeași secțiune, manage storage. Apasă pe video sau pe muzica și iOS îți arată fișierele stocate local împreuna cu spațiul pe care îl ocupă.
 Apasă pe butonul „Edit” și de acolo poți să ștergi orice fișier stocat pe device-ul tău utilizând butonul roșu care îți poate oferi foarte mult spațiu.
Să nu îți fie greu să le ștergi decât dacă ai in plan să pleci undeva departe și ai nevoie pe drum de muzică sau videoclipuri. Poți oricând sa le redownloadezi de pe iTunes.

 3. Șterge aplicații pe care nu le mai folosești
 Majoritatea aplicațiilor din Manage storage nu îți oferă prea mult control când vine vorba de șters fisiere. Poți să ștergi aplicațiile selectandu-le și apăsând Delete. Însă asigurate ca nu sunt aplicații ale iOS-ului.
 Din nou, să nu îți fie frică să le ștergi deoarece Apple își amintește ce aplicații ai cumpărat și descărcat în trecut și poți oricând să le reinstalezi.
Totodată poți să ștergi și aplicații de pe ecran ținând apăsat lung pe una din iconițe și apăsând pe x-ul roșu din dreptul aplicației pe care vrei să o ștergi.

 4. Șterge conținut sincronizat
 Pe lângă conținutul din iTunes cum ar fi muzica și videoclipurile, mai exista și alte conținuturi sincronizate ale aplicațiile de pe iPhone-ul tău.
 Pentru acestea este nevoie ca să navighezi prin aplicațiile tale (Spotify, Google Play Music, Amazon Prime Video) și să ștergi manual conținutul mergând la „Edit” și apăsând „Delete”. În felul acesta este foarte posibil să eliberezi mai mult spațiu ștergând melodii vechi, filme descărcate și videoclipuri salvate cu mult timp în urmă.

 5. Încarcă pozele și videoclipurile pe iCloud


 Dacă ai telefonul de ceva vreme, este foarte probabil să ai adunate foarte multe poze și videoclipuri. Acestea ocupă un procent destul de mare din totalul spațiului de stocare al device-ului tău. Dacă ai putea salva undeva rapid și în același timp să le ai la îndemână, ar fi perfect. Nu ai mai avea de ce să te îngrijorezi în privința spațiului tău de stocare.î
O soluție ar fi iCloud de la Apple, însă dacă ai mai multe poze și videoclipuri ce depășesc ca mărime spațiul alocat gratuit de către Apple, va trebui sa plătești.
 Odată ce iCloud-ul este setat, mergi la Settings>>Photos & Camera și apoi selectează „Optimise iPhone Storage”. În acest fel îți vei păstra fișierele cu rezoluție reduse pe device în timp ce fișierele cu rezoluție crescută vor fi salvate pe iCloud.
Bineînțeles că nu trebuie să îți salvezi pozele sau video-urile pe care nu le dorești. Aruncă o privire printre poze și videoclipuri și vei descoperi câte poze in ceață ai.

6. Găsește alte fișiere pe care să le ștergi
Aplicațiile, pozele și videoclipurile îți ocupă cel mai mult spațiu, însă mai sunt și alte arii unde ar trebui să verifici. Dacă selectezi „Safari” din setări, poți sterge fișierele cache din iPhoneul tău. Mai mult, dacă apeși pe „Advanced” și apoi „Website Data” vei putea șterge salvările fiecărui site în parte. Dacă folosești alte browsere, operația este aceeași. iOS nu îți oferă prea mult acces la fișierele sistemului, însă dacă te bazezi pe câteva aplicații și îți ocupă cam mult spațiu, pur și simplu șterge-le și instalează-le din nou.

 7. Efectuează un full reset al telefonului tău


 Ca ultimă soluție, poți sa dai un reset iPhone-ului tău pentru a reveni la starea inițială. Pentru a efectua un reset, mergi la Settings>>General>>Reset. Apasă pe „Erase All Content & Settings”.
 Nu te grăbi să faci acest pas. Trebuie să te asiguri că ai salvat toate datele și că ai efectuat un backup. De obicei asta înseamnă poze și videoclipuri. Datele aplicațiilor se salvează automat și le vei găsi atunci când vei instala aplicațiile din iTunes.
Vezi ghidul nostru de efectuare a unui backup.