0

Senzorul de recunoaștere facială de pe iPhone 8, butonul Home și alte zvonuri

Deși există numeroase dubii cu privire la funcția Face ID ca identificare biometrică, avantajele pe care utilizatorii le pot avea, nu pot fi contestate. Dacă ați crezut că datele care apar din cea mai prolifică sursă (HomePod-ul) s-au epuizat, ei bine vă înșelați! De această dată, informațiile vehiculate ar putea fi în folosul celor care sunt deranjați de sunetele diverselor notificări. Conform ultimelor zvonuri, iPhone-ul 8 nu va mai deranja cu sunetul uneori destul de supărător, atunci când utilizatorul se uită la ecran. Plecând de la premisa că cineva care se uită la ecran observă, în mod clar, notificările, avertismentele sonore nu-și mai au nicio justificare.

Dacă înainte discuțiile pe chat erau aproape imposibil de evitat, acum  senzorul 3D de pe fața telefonului îi va scuti pe utilizatori de situațiile neplăcute. Se pare că Apple s-a gândit serios la asta sau cel puțin așa reiese din linia de cod „TLAttentionAwarenessObserver”.

CallPlus este una dintre cele mai importante aplicații care permite blocarea apelării numerelor de telefon folosind Touch ID. Din păcate, Apple nu oferea până acum această opțiune, însă în viitor, se pare că lucrurile vor sta altfel.

Acest HomePod care „în mod accidental” furnizează o paletă variată de infromații despre caracteristicile noilor modele de iPhone care vor fi lansate în toamna acestui an, a mai dezvăluit recent și informația potrivit căreia iPhone 8 va suporta video ultra slow-motion de 240fps până la 1080p (în comparație cu 720p pentru iPhone 7).

Steve Troughton-Smith, unul dintre cercetătorii HomePod-ului, a descoperit faptul că butonul Home poate fi redimensionat pe ecran și poate fi chiar ascuns. Un recent raport KGI a sugerat posibilitatea ca partea de jos a dispay-ului să fie limitată la o zonă de funcții, de-a lungul Touch Bar. Desigur, această informație nu prezintă o foarte mare siguranță, însă se poate intui un lucru: aplicațiile care folosesc taburile din partea de jos vor fi așezate deasupra butonului Home.

Iată ce a mai spus Steve Troughton-Smith despre butonul Home:

  • Poate fi redimensionat
  • Indicatorul său poate fi ascuns
  • Nu există API pentru schimbarea culorii

În ultima vreme, informațiile legate de posibilele culori ale iPhone 8 au stârnit reacții printre clienții Apple, unii dintre aceștia fiind de părere  că noua culoare (cupru sau champaign gold) nu este deloc estetică. Totuși, asiaticii sunt ferm convinși că iPhone 8 va purta cu eleganță noua culoare.

Designer-ul Quinton Theron a dat publicității recent, câteva fotografii reprezentând aspectul smartphone-ului iPhone 8.  Acestea prezintă iPhone 8 în câteva culori: negru, alb, auriu și champagne gold, despre care se crede că ar reprezenta cu succes ediția aniversară.

Un alt zvon recent, vehiculat de publicația „The Korea Herald”, spune că lansarea smartphone-ului iPhone 8 nu va fi posibilă decât în luna noiembrie… și asta datorită complexității elementelor componente și a numărului mare de unități pe care compania Apple dorește să le aibă la eveniment. „The Korea Herald” insinuează și faptul că butonul Touch ID ar suferi modificări, acesta fiind relocat în spatele iPhone-ului, după ce integrarea senzorilor frontali (așa cum a fost proiectată inițial) ar fi eșuat. Aceste zvonuri sunt contestate, desigur, de informațiile rezultate din analizele codurilor extrase din HomePod.

Multitudinea de zvonuri, având ca sursă HomePod-ul (sau alte surse) nu fac decât să crească nerăbdarea clienților Apple.

Surse: 9to5mac.com, iphoneitalia.com