0

Face ID – iată cum se realizează configurarea, deblocarea și autentificarea

Fără îndoială, Face ID este o inovație tehnologică. Așa cum se întâmplă de obicei cu funcțiile noi, este nevoie de timp pentru ca utilizatorul să se obișnuiască cu toate performanțele Face ID.

După cum se știe deja, Face ID permite deblocarea smartphone-ului iPhone X asigurând o securitate maximă. Tot ea gestionează și autentificarea în diverse aplicații sau chiar este responsabilă și de realizarea în siguranță a tranzacțiilor. Iată un ghid de utilizare a acestei funcții:

Face ID – configurare

Pentru realizarea optimă a procesului de configurare, camera True Depth trebuie să fie liberă, să nu aibă nimic în față, să nu fie acoperită. Utilizatorul trebuie să știe că funcția poate fi configurată dacă telefonul  iPhone X este așezat la aproximativ 25-50 cm în fața sa.

Urmează câțiva pași simpli care trebuie urmați. Din meniul Configurări, se alege Face ID și cod de acces. În cazul în care se cere introducerea codului de acces, se efectuează această operațiune, apoi se atinge Configurați Face ID. După ce se așează în fața telefonului, se atinge opțiunea Începeți. Fața utilizatorului trebuie să fie bine încadrată în ecran. Se efectuează o mișcare lentă de capului, astfel încât cercul să fie parcurs în totalitate.

Odată încheiată prima scanare, se atinge Continuați. Se efectuează din nou o mișcare lentă a capului pentru a parcurge iar întreg cercul, apoi se atinge OK. Este nevoie de un cod de acces, iar dacă el nu este deja configurat, va fi necesar ca utilizatorul să creeze unul. Acesta va servi drept alternativă de confirmare a identității.

Face ID – deblocarea smartphone-ului iPhone X

Dacă pasul configurării acestei funcții a fost efectuat, atunci sistemul de recunoaștere facială va putea debloca telefonul, urmând etapele de mai jos:

Se atinge telefonul și se privește scurt spre el. Se va deschide o pictogramă, după care nu va fi nevoie decât de o simplă glisare în sus pentru ca iPhone X să se deblocheze. În cazul în care utilizatorul dorește activarea/dezactivarea acestei funcții, poate face acest lucru din meniul Configurări, Face ID și cod de acces, apoi Deblocare iPhone.

Face ID – cum se realizează autentificarea

Pe lângă alte roluri importante, sistemul de recunoaștere facială mai poate fi folosit pentru autentificarea în aplicații. Tot cu această funcție se poate realiza completarea automată a numelui de utilizator și a parolelor pentru site-urile web în Safari.

Pentru autentificarea în aplicații, se procedează astfel: se deschide aplicația, se atinge opțiunea autentificare, se permite aplicației (dacă se cere acest lucru) să se utilizeze numele utilizatorului și parola. Ultimul pas este acela de a privi spre smartphone, iar autentificarea va fi realizată.

Aplicațiile care folosesc Face ID pentru realizarea procesului de autentificare se pot gestiona astfel: se alege Configurări, Face ID și cod de acces, apoi se atinge opțiunea Alte aplicații.

Atenție! Există și aplicații care acceptă Face ID, dar nu o solicită pentru autentificare. În acest caz este necesară autentificarea manuală în aplicație.

Face ID – cum se completează parolele în Safari

Pentru site-urile web în Safari, se poate folosi aceeași funcție. Cu ajutorul ei se vor completa automat numele de utilizator și parolele.

Iată cum se realizează acest lucru: se merge la Configurări, apoi Face ID și cod de acces. Pasul următor este activarea opțiunii Auto-completare Safari. După deschiderea Safari, se accesează unul din site-urile web, apoi se atinge Autentificare. Numele de utilizator, dar și parola vor apărea deasupra tastaturii. Se ating aceste campuri, după care se privește spre telefon. Numele de utilizator și parola se vor completa automat.

Sursa: Macworld.co.uk