0

Face ID – zvonuri și certitudini

Face ID – noua tehnologie pentru iPhone X

Noul smartphone al companiei Apple, iPhone X, a renunțat la sistemul de recunoaștere Touch ID. Acesta a fost înlocuit cu o nouă tehnologie – Face ID. Istoria implementării noului sistem de recunoaștere este una interesantă. Zvonurile spun că totul a început cu imposibilitatea integrării butonului de Touch ID în noul smartphone.

Se pare că ceea ce a reprezentat la acel moment o problemă destul de serioasă, s-a transformat într-o oportunitate de dezvoltate a unei inovații care avea să revoluționeze industria tehnologiei mobile. Conceptul de Face ID a apărut – spun zvonurile – ca alternativă la imposibilitatea de a integra în carcasă Touch ID. Se pare că Apple a dezvoltat o versiune de iPhone X cu Touch ID integrat. Zvonurile sunt infirmate însă, de către cei de la Apple. Aceștia spun că nu au dezvoltat niciodată o astfel de versiune.

Pentru că Touch ID implementat pe iPhone X ar fi arătat destul de inestetic, Apple a dezvoltat noul sistem de recunoaștere Face ID.

Surse din cadrul companiei au relevat faptul că iPhone X a fost gândit de la bun început cu sistemul de recunoaștere Face ID.  Toate eforturile s-au concentrat – așa cum afirmă cei de la Apple – pe optimizarea noii tehnologii. Touch ID a fost catalogat drept o invenție foarte utilă. Și-a făcut treaba cu succes pe modelele în care a fost implementat. Odată cu ediția aniversară, compania Apple a dorit să aducă schimbări inovative care să surprindă. Face ID este una dintre tehnologiile cu care Apple a intenționat să-și uimească fanii. Se pare că a reușit acest lucru. Există însă și voci care spun că Face ID nu oferă atât de multă performanță cum susțin cei de la Apple.

Face ID – zvonuri

Zvonurile lansate în ultima vreme spun că este imposibil ca Apple să nu fi testat vechea tehnologie Touch ID pe iPhone X.  Iată ce spun cei de la Apple: „Am auzit despre zvonurile care spun că nu am reușit să integrăm Touch ID în carcasă și de aceea a trebuit să-l înlocuim. Nu ne-am pierdut timpul încercând să căutăm un loc în care să integrăm Touch ID. Dacă am fi făcut asta, am fi fost distrași de la cel mai important lucru pe care încercam să-l implementăm – Face ID, realizat într-o manieră care să ofere performanțe maxime”.

Face ID – primele review-uri

Compania Apple susține că sistemul de recunoaștere facială reprezintă una dintre cele mai performante inovații tehnologice. Există, totuși câteva review-uri negative.

Jurnaliștii de la publicația Wall Street Journal au efectuat câteva teste. Au încercat să păcălească sistemul de recunoaștere Face ID. Concluzia lor a fost că sistemul e destul de eficient. Totuși, au existat dificultăți atunci când i s-au prezentat fețele unor tripleți identici.

Și cei de la CNET au testat sistemul Face ID și sunt de părere că acesta „funcționează destul de bine”. În majoritatea situațiilor – spun cei de la CNET – sistemul a recunoscut fața utilizatorului, dar au existat și situații când nu a reușit să facă asta.

Compania Apple este de părere că e nevoie de timp pentru a avea o imagine elocventă asupra a ceea ce poate să facă Face ID. Utilizatorii au nevoie să se obișnuiască cu noul sistem. În timp, performanțele sale vor fi descoperite și apreciate.

Surse: CNET, The Wall Street Journal