0

iPhone X – cum să folosești gesturile intuitive

Considerat de către unii analiști drept „smartphone-ul viitorului”, iar de alții doar un moft tehnologic cu preț nejustificat, iPhone X este, fără îndoială, telefonul momentului. De la lansarea acestuia, presa a dezvăluit o multitudine de aspecte, pozitive sau nu tocmai favorabile, din caracteristicile ediției aniversare a companiei Apple.

După apariția acestuia pe piață, majoritatea analiștilor dezvăluie modalități de utilizare, astfel încât cei care au achiziționat un iPhone X să beneficieze de întreaga pleiadă de inovații tehnologice implementate.  Iată câteva indicații despre folosirea gesturilor intuitive pe iPhone X:

Ecranul principal, comenzi rapide, aplicații și Siri pe iPhone X

  • Accesarea ecranului principal. Această operațiune se realizează prin simpla glisare în sus din marginea de.
  • Accesarea rapidă a comenzilor. Din marginea din dreapta sus se glisează în jos. Astfel se va deschide centrul de control, după care se apasă o comandă pentru a afișarea mai multor opțiuni. Dacă doriți să adăugați sau să eliminați diverse articole, nu e nevoie decât să accesați Configurări, apoi Centru de control și Personalizare comenzi.
  • Trecerea de la o aplicație la alta. Se glisează în sus. Va apărea comutatorul de aplicații. Indiferent de aplicația pe care o aveți deschisă, va trebui doar să glisați la dreapta în partea de jos. Astfel, se va realiza comutarea rapidă a aplicațiilor.
  • Captura de ecran. Pentru a face captură de ecran cu iPhone X este necesar să apăsați și să eliberați concomitent și rapid butonul lateral și butonul de mărire a volumului.
  • Accesarea asistentului personal Siri și comenzile adresate acestuia. Mai întâi de toate, este necesar să vă salutați asistentul personal, folosind formula „Hey Siri”. Cât timp efectuați solicitarea, țineți apăsat butonul lateral. Când formularea a luat sfârșit, eliberați butonul. Siri va asculta cu atenție și vă va da cele mai eficiente răspunsuri.

Apple Pay și adăugarea unui card de credit pe iPhone X

  • Accesarea și utilizarea aplicației Apple Pay. Pentru a accesa această aplicație trebuie să faceți dublu clic pe butonul lateral. Se va afisa cardul, apoi va fi necesară autentificarea prin sistemul de recunoaștere facială, Face ID.
  • Iată cum se procedează pentru adăugarea unui card de credit sau de debit: dacă folosiți aplicația Wallet, apăsați butonul Adăugați. Este posibil să vi se ceară autentificarea cu ID-ul Apple la iCloud. Dacă doriți să adăugați un card nou, trebuie să poziționați telefonul astfel încât cardul să apară în cadru. Există și posibilitatea adăugării manuale ale datelor cardului.

Pentru cardurile anterioare se selectează cardul asociat cu ID‑ul utilizatorului Apple. Se apasă Continuați, după care se introduce numărul CVV al fiecărui card.

 

Accesarea altor funcții cu glisarea intuitivă pe iPhone X

  • Utilizarea funcției Shortcut Accesibility (Scurtătură accesibilitate). Pentru această operațiune, se face triplu clic pe butonul lateral.
  • Pentru efectuarea unui apel de urgență S.O.S. Se ține apăsat simultan butonul lateral și oricare din butoanele de volum. Vor apărea glisoarele, după care se va trage glisorul S.O.S. urgențe.
  • Oprirea dispozitivului. Pentru a realiza oprirea smartphone-ului iPhone X se ține apăsat simultan butonul lateral și oricare dintre butoanele de volum. Vor apărea glisoarele, după care se va trage glisorul de sus. O altă variantă de oprire a dispozitivului este aceea de a accesa Configurări, General, Opriți.

Sursa: apple.com