0

Huawei Mate 10 – un concurent puternic pentru noul iPhone 8?

Se pare că toamna anului 2017 va fi abundentă în noutăți. Astfel, compania Huawei preconizează că Huawei Mate 10 va provoca valuri printre iubitorii de trenduri tehnologice inovative, dar va reprezenta și un puternic concurent pentru iPhone 8. Președintele companiei Huawei este de părere că Huawei Mate 10 va eclipsa lansarea atât de mult așteptată a smartphone-ului iPhone 8 și susține că are motive întemeiate pentru afirmațiile sale.

Richard Yu, presedintele companiei chinezești spune că Huawei Mate 10 va depăși toate așteptările, ridicându-se cu mult peste ceea ce va oferi Apple cu iPhone 8 sau chiar cu orice altceva va mai lansa anul acesta.   Huawei susține că terminalul va fi net superior lui iPhone 8.

Huawei Mate 10, despre care se spune că se va lansa în luna octombrie a acestui an, are – conform președintelui companiei creatoare – un procesor mai puternic decât cel implementat pe iPhone 8. Specialiștii în domeniu pun însă la îndoială această ipoteză. Huawei Mate 10 va primi procesorul in-house Kirin 970, construit pe tehnologia de 10nm. Pe lângă procesorul puternic, Huawei Mate 10 va dispune și de o autonomie a bateriei, despre care Richard Yu susține că o va depăși pe cea a iPhone 8. Până la certitudini, aceste afirmații rămân însă, în categoria „ipoteze”.

iPhone 7 Plus nu a fost depășit in autonomie de către modelele Huawei, însă lucrurile au stat diferit în cazul lui iPhone 7.  Dincolo de speculații și ipoteze, lansarea din toamnă va dovedi dacă bateria implementată pe Huawei Mate 10 va ridica standardele noului model, așa cum susține președintele companiei, Richard Yu.

Iată câteva din caracteristicile noului model, Huawei Mate 10: se pare că acesta va avea un display „Full Active” LCD cu diagonala de 6 inchi, cu o rezoluţie de 1,080 x 2,160 pixeli. Deși președintele companiei este de părere că și ecranul – cu caracteristicile sale – va fi un atu în fața smartphone-ului iPhone 8, în realitate,  lucrurile s-ar putea să fie diferite. Ecranul lui Huawei Mate 10 va acoperi întregul panou frontal al carcasei, însă această caracteristică o vom găsi și la iPhone 8.

La capitolul memorie, ipotezele spun că vor fi cel puţin 4 GB de RAM, iar la memoria internă, vor exista – conform datelor actuale – cel puțin 64 GB, plus suportul pentru microSD. Rămâne de văzut dacă sistemul de încărcare rapidă va fi mai performant decât cel din iPhone 8. Cât despre cameră, președintele companiei susține că aceasta o va depăși calitativ pe cea implementată în iPhone 8, Mate 10 fiind dotat cu senzorul dual monocrom de 12 MP + 20 MP, cu marca Leica. Față de vechiul model, Mate 10 va fi un pic mai înalt, dar mai puțin lat, fiind mai confortabil de ținut în mână.

Fără îndoială, Huawei Mate 10 nu va fi o simplă noutate lansată pe piață, ci va reprezenta și un concurent pentru Samsung Galaxy S8, variantele acestuia și pentru mult așteptatul iPhone 8. Nu ne rămâne decât să așteptăm lansările din toamnă, pentru a stabili cât de puternică va fi această concurență.

Surse: knowyourmobile.com, cnbc.com