0

iPhone 7S – noi imaginile cu placa de bază

Suntem foarte aproape de lansarea smartphone-ului iPhone 7S. Recent,  au fost date publicității noi imagini care prezintă placa de bază a noului smartphone.

Cu siguranță, toate reflectoarele vor avea în centru deja celebrul iPhone 8. Totuși, odată cu prezentarea oficială a acestuia, clienții Apple vor face cunoaștință cu noul iPhone 7S și iPhone 7S Plus.

Atât smartphone-ul iPhone 7S, cât și iPhone 7S Plus vor avea locuri de cinste în catalogul Apple. Mai mult decât atât, vor avea unele componente și caracteristici similare cu cele implementate pe iPhone 8.

Imaginile lansate zilele acestea pe site-urile asiatice relevă placa de bază a smartphone-ului iPhone 7S. Analizând aceste fotografii, se poate deduce faptul că procesorul pe care Apple îl va implementa va fi A11. Se știa deja acest lucru, însă imaginile n-au făcut decât să confirme această caracteristică.

În imaginile plăcii de bază de la iPhone 7S se poatet observa, în partea de jos, un pătrat cu puncte pe margini. Aceste caracteristici corespund perfect cu imaginile noului chip A11 de la iPhone 8. Deși acum câteva luni, zvonurile vehiculau informația potrivit căreia A11 va fi implementat numai pe iPhone 8, iată că acum, infomațiile relatate dezvăluie altceva.

Totuși, sunt și multe necunoscute. Clienții sunt curioși să vadă dacă procesorul și memoria RAM vor fi identice în ambele chip-uri A11. Există și posibilitatea ca Apple să implementeze procesoare cu tipuri de memorie RAM diferite, cu număr de nuclee diferit și cu frecvențe de lucru diferite.

Pentru că toate inovațiile tehnologice vizează smartphone-ul iPhone 8, este posibil ca iPhone 7S să aibă un procesor mai puțin performant față de cel implementat pe iPhone 8. Cei de la Apple au concentrat modificările importante pe iPhone 8. Acesta are și un ecran cu rezoluție mai mare, de aceea este de așteptat să aibă și o putere de procesare mai performantă.

La capitolul diferențe, vorbim doar de un procent de maxim 15% între cele două modele de smartphone. Din punct de vedere tehnic, procentul nu e atât de mare. Important este impactul pe care îl va avea această diferență aspura clienților.

Din imaginile prezentate, se poate observa similitudinea destul de accentuată între forma plăcii de bază de la iPhone 7S și cea de la predecesorul său, iPhone 7.

Zvonurile spun că iPhone 8 va avea placa de bază mult mai mică și cu o formă diferită. Configurația procesorului va fi și ea diferită, în acest caz.

Cât despre memorie, iPhone 7S va avea 3 GB RAM. Apple ar putea oferi putere suplimentară de procesare. Acest lucru se va întâmpla pentru susținerea noile funcții pentru realitate augmentată.

Așteptările vizau un  iPhone 7S mai subtire decât iPhone 7. Aceasta e o caracteristică dedusă din istoricul modelelor iPhone. De această dată, se pare că Apple nu va reuși  să-și uimească clienții cu un smartphone iPhone 7S mai subțire. Dimpotrivă, zvonurile spun că acesta va fi mai gros decât iPhone 7 cu cel puțin 0.1mm. Diferența nu este una majoră, însă este suficient de semnificativă pentru ca vechile carcase să nu se mai potrivească.

Pentru că procesul de fabricare va fi mult mai facil decât în cazul smartphone-ului iPhone 8, iPhone 7S va fi lansat pe piață în cantități mai mari.

Surse: iphoneitalia.com, macrumors.com.