0

iPhone 8 și iPhone X

Cu siguranță, iPhone X este smartphone-ul anului 2017, însă nici iPhone 8 nu este un telefon de neglijat. Cu caracteristici inovative substanțiale, iPhone 8 este o actualizare mai mult decât reușită. Din păcate, euforia generală care a cuprins fanii Apple în raport cu ediția aniversară iPhone X, a umbrit faima pe care o merită iPhone 8.

Unele recenzii ale publicațiilor internaționale spun că fanii Apple au tratat smartphone-ul iPhone 8 cu o oarecare indiferență. Astfel, după lansarea acestui model, clienții au continuat să cumpere iPhone 7. Promovarea intensă pe care Apple a făcut-o ediției aniversare a îndreptat atenția fanilor spre iPhone X în defavoarea celorlalte modele.

Diferența dintre caracteristicile smartphone-ului iPhone X și iPhone 8

Evident, cei care au ales să aștepte iPhone X, au luat în calcul întreaga pleiadă de caracteristici inovative implementate exclusiv pe acest model. Pornind de la ecranul OLED și eleganța design-ului din margine în margine, specificațiile ediției aniversare au fost intens dezbătute începând de acum câteva luni.

Sub formă de zvonuri, informațiile despre iPhone X, apărute pe site-urile mai multor publicații internaționale, nu au făcut decât să crească curiozitatea fanilor. Nu e de mirare că iPhone X a ajuns cel mai dorit iPhone al anului. Ecranul ediției aniversare este de 5,8″. Trebuie precizat faptul că iPhone X afișează conținutul în același mod ca predecesorii săi cu diagonală de 4,7″.

Iphone X cu Face ID și iPhone 8 cu Touch ID

Face ID este, incontestabil, una din cele mai remarcabile invenții tehnologice în materie de telefonie mobilă. Nu e de mirare că specialiștii Apple au lucrat câțiva ani pentru a o aduce din stadiul de idee, la stadiul de aplicabilitate și mai ales funcționalitate. Este o tehnologie unică, cel puțin pentru moment. Nu găsim Face ID pe alte modele de iPhone. Doar ediția aniversară a fost dotată cu o astfel de caracteristică. Iată, așadar, un alt motiv pentru care clienții aproape că au uitat de iPhone 8. Acesta a păstrat vechiul sistem de recunoaștere, Touch ID, cel cu care clienții sunt familiarizați. Noua tehnologie – spun unele recenzii – ar putea pune utilizatorii în dificultate. Alții sunt de părere că noua tehnologie oferă mai multă siguranță, chiar dacă va fi nevoie de timp pentru a se familiariza cu ea.

iPhone X și iPhone 8 – preț

În mod clar, ediția aniversară excelează și la acest capitol. Prețul este destul de mare în comparație cu cel al unui iPhone 8. Acesta ar putea fi motivul pentru care clienții ar alege iPhone 8. Diferența dintre cele două modele echivalează cu prețul unui Apple Watch Series 1. Așadar, iPhone 8 este mult mai ieftin, iar unii clienți nu își permit ediția aniversară.

Până acum, precomenzile pentru noile modele ale iPhone, inclusiv iPhone 8, au început la ora 00:01 în ziua precomenzilor pentru România. În cazul ediției aniversare, lucrurile stau altfel. Se pare că iPhone X va fi disponibil pentru precomenzi abia la ora 10:00 a zilei de 27 octombrie 2017, cu 10 ore mai târziu decât fusese estimat.

sursa: Macworld