0

iPhone 8 Plus – probleme cu bateria?

Compania Apple este în alertă după ce în ultimele zile, presa a scris tot mai mult despre două cazuri în care iPhone 8 Plus s-a umflat din cauza bateriei. Recent, reprezentanții companiei au declarat oficial că cele două unități vor fi analizate. După examinarea lor, urmează să fie publicate concluziile specialiștilor.

Dacă  la început situația nu părea atât de complexă, se pare că reacțiile presei au determinat urgentarea declarațiilor oficiale. Până acum, cei de la Apple nu au întâmpinat probleme de această natură. Circumstanțele acestea pot pune noile modele într-o lumină nu tocmai favorabilă. Să nu uităm că așa s-a întâmplat anul trecut cu Samsung Galaxy Note 7.

Ambele unități despre care s-a vehiculat ideea că ar fi defecte sunt iPhone 8 Plus. Reprezentanții Apple au declarat că au în vedere aceste două cazuri, pe care le specialiștii le vor analiza.

În primul caz, iPhone 8 Plus s-a desfăcut în timpul procesului de încărcare. Problema – după cum a declarat utilizatorul – a apărut la cinci zile de la achiziția iPhone-ului. Cazul a fost semnalat în Taiwan, iar clientul a precizat că folosise încărcătorul original. La doar câteva minute după ce telefonul a fost pus la încărcat, carcasa s-a desfăcut.

Al doilea caz, de data aceasta semnalat în Japonia, este foarte similar cu primul. Este vorba tot despre un iPhone 8 Plus care s-a deteriorat în același mod și în aceleași condiții ca și primul iPhone. În plus, utilizatorul din Japonia a declarat în postările sale de pe rețelele de socializare că unitatea de iPhone 8 Plus avea deja o defecțiune când l-a primit, ecranul frontal având câteva fisuri.

În ambele cazuri, se pare că problema este legată de baterie. Unii spun că aceasta s-a umflat din cauza gazului din interior. Se pare că dilatarea acesteia a produs desprinderea componentelor din iPhone 8 Plus. Alții sunt de părere că desprinderea componentelor a evitat explodarea bateriei și astfel, s-au evitat probleme mult mai grave. Indiferent care este cauza defecțiunilor, cei de la Apple au intrat în alertă și cercetează deja această neprevăzută problemă.

Cei doi utilizatori de iPhone 8 Plus, unul din Taiwan și celălalt din Japonia au postat pe rețelele de socializare fotografii cu telefoanele deteriorate. Totuși, din imaginile postate de către cei doi utilizatori, nu se observă nicio urmă de arsură și niciun semn de explozie. Așadar, defectele semnalate nu reprezintă un pericol pentru utilizatori.

Într-un timp record, presa a preluat imaginile, dezvoltând zeci de ipoteze pe seama defectelor etalate. Unii s-au grăbit să găsească similitudini cu cazul de anul trecut al celebrului Samsung Galaxy Note 7.  S-a concluzionat faptul că Apple nu a acordat suficientă atenție modelelor iPhone 8 și iPhone 8 Plus din cauza ediției aniversare.

Alte păreri din presă tratează problema mai echilibrat. Iată ce spun jurnaliștii de la MacRumors: „Cu milioane de iPhone-uri care ies din linia de producție, nu este un lucru neobișnuit ca unele unități să aibă defecte, legate mai ales de baterie. Este inevitabil în cazul bateriilor cu litiu. S-a întâmplat și în cazul unor unități iPhone 7 și se va întâmpla, probabil, și unor unități de iPhone X sau altor modele care vor mai apărea. Doar atunci când semnalările acestor defecte vor fi foarte dese, abia atunci va fi cazul ca Apple să se alarmeze”.