0

iPhone X – între controverse și așteptări

Compania Apple a preconizat că lansarea smartphone-ului iPhone X va avea loc la data de 3 noiembrie 2017. Zvonurile lansate pe site-urile internaționale spun că iPhone X nu va sosi pe piață prea curând. Vestea aceasta, deși neconfirmată încă oficial, i-a dezamăgit pe cei care își doreau cel mai scump și cel mai performant iPhone al momentului.

Catalogat de unele publicații drept „cel mai bun analist Apple de pe planetă”, Ming Chi Kuo a trimis un raport către MacRumors. Acesta explică de ce iPhone X nu va putea fi lansat la data de 3 noiembrie, așa cum au stabilit inițial cei de la Apple. El este de părere că stocurile de iPhone X vor fi „extrem” de limitate. Situația aceasta ar putea dura până în 2018 și ar putea dăuna imaginii companiei.

Motivul pentru care iPhone X nu va fi lansat la data preconizată de către cei de la Apple este acela că există probleme legate de producție. Acestea vizează senzorul camerei TrueDepth pe care iPhone X îl va folosi pentru sistemul de recunoaștere facială. Se pare că Face ID a înlocuit cu succes Touch ID. Această schimbare tehnologică inovativă nu este lipsită de polemici.

După toate controversele create în jurul acestui sistem, Tim Cook a prezentat recent, fotografii din cadrul vizitei sale la compania Eldim din Franța. Se pare că acolo muncesc o parte dintre cei 42 dintre angajații care au lucrat împreună pentru dezvoltarea conceptului de Face ID și pentru concretizarea lui. Parteneriatul dintre Apple și Eldim durează de aproape zece ani. Totuși, implicarea celor de la Eldim a devenit esențială în crearea smartphone-ului iPhone X. Aceștia au avut un rol esențial în crearea sistemului de recunoaștere facială.

Eforturile lui Tim Cook și a companiei Apple de a promova iPhone X ca pe un smartphone al viitorului, sunt uriașe. Totuși, analistul Ming Chi Kuo nu se declară optimist. El este de părere că modelele lansate de către Apple în 2017 nu vor doborî niciun record.

iPhone X vine cu schimbări tehnologice radicale.  Acestea au determinat numărul destul de mare de clienți care nu au achiziționat iPhone 8 sau iPhone 8 Plus. Foarte mulți fani Apple au așteptat sosirea celui mai inovativ model creat de companie.

În istoria Apple, s-a mai întâmplat ca stocurile să fie limitate imediat după lansare. Totuși, niciodată situația nu a părut atât de gravă. Așadar, dacă iPhone X va bate sau nu recordurile de vânzare, vom afla abia în 2018. Va fi perioada când se va găsi în stocuri mai mari pe piață.

Designer la compania Apple, Jony Ive a făcut câteva declarații pentru publicația New Yorker TechFest. Potrivit acestuia, echipa Apple a lucrat timp de cinci ani la conceptul iPhone X. A dezvoltat prototipuri de smartphone-uri cu display care să acopere aproape în întregime partea frontală. S-a lucrat intens la scanner-ul de recunoaștere facială. Jony Ive se declară mulțumit de rezultatele muncii depuse. Acesta a concluzionat că noul procesor și performanțele sale, combinate cu design-ul iPhone-ului aniversar deschid noi oportunități pentru viitoarele modele pe care Apple le va crea.

Estimările spun că precomenzile se vor ridica la peste 50 de milioane. Astfel, iPhone X ar putea fi iPhone-ul cel mai repede vândut din istoria Apple. Acest lucru se va întâmpla dacă lucrurile vor merge așa cum preconizează reprezentanții companiei.

Surse: apple.com, forbes.com