0

iPhone X – autonomia bateriei și calitatea ecranului

Deși nu au trecut decât câteva zile de la lansarea ediției aniversare a companiei Apple, iPhone X a fost deja supus la numeroase teste. După o așteptare îndelungată, fanii Apple au intrat în posesia smartphone-ului iPhone X și au început să îi descopere calitățile. Analiștii s-au grăbit și ei să facă teste comparative, relevând diferențele dintre iPhone X și alte modele.

iPhone X – autonomia bateriei

Recent, site-ul PhoneArena a realizat un test în care a comparat autonomia bateriei iPhone X cu cea de la iPhone 8 Plus și Samsung Galaxy S8. Se pare că ultimul model de smartphone Apple are o autonomie destul de bună, dar nu se ridică la înălțimea smartphone-ului iPhone 8 Plus, care s-a clasificat pe primul loc.

Conform testelor, ediția aniversară Apple are o autonomie de 8 ore și 41 de minute, cu 4 minute mai mult decât iPhone 8. Smartphone-ul iPhone 8 Plus depășește toate celelalte modele, ajungând la 10 ore și 35 minute. La finalul clasamentului se situează Note 8, cu 7 ore și 50 minute.

Galaxy S8 Plus are o autonomie de 8 ore, LG V30 are 9 ore și 34 minute, iar Google Pixel 2 XL are 8 ore și 57 minute. În ceea ce privește timpul necesar încărcării complete a bateriei, cel mai lent este iPhone X, cu 189 de minute. Cel mai rapid este Galaxy S8 Plus, cu 99 de minute.

Pentru iPhone X este posibilă și încărcarea rapidă, cu accesorii cumpărate separat. Cu încărcarea standard, sunt necesare peste trei ore.

iPhone X –  performanțele ecranului

Analiștii de la Display Mate sunt de părere că iPhone X are cel mai bun ecran implementat vreodată într-un smartphone. Se pare că tehnologia OLED a reușit să învingă toate recordurile. Compania Apple s-a clasat astfel, în topul producătorilor de telefoane mobile. Ediția anivesară este catalogată de specialiști drept cel mai inteligent telefon din lume, la ora actuală.

Ecranul smartphone-ului iPhone X este foarte apreciat pentru rezoluția mare, dar și pentru modul automat de gestionare a culorilor afișate. Unghiurile de vizibilitate au fost și ele apreciate de către utilizatori și analiști, acestea fiind mult mai bune  decât ale altor ecrane OLED.

S-au efectuat mai multe teste comparative. Până acum, s-a dovedit faptul că iPhone X are cel mai bun ecran implementat vreodată pe un smartphone. Tot pe primul loc se situează și la categoria acuratețea culorilor, luminozitate și contrast.

Testele efectuate de către Display Mate au relevat  și faptul că ecranul smartphone-ului iPhone X afișează cele mai corecte culori dintre modelele testate. Cu alte cuvinte, acesta se apropie de perfecțiune în ceea ce privește acuratețea redării culorilor. Se pare că responsabilă de această performanță este funcția numită „Precision Display Calibration”.

Până nu demult, Samsung Galaxy Note 8 era favoritul în clasamentele realizate de către cei de la Display Mate. Iată că acum, ediția aniversară a companiei Apple a dat peste cap aceste clasamente, cu performanțele sale superioare.

Surse: BGR, techradar.com