0

Cum să blochezi un iPhone cu iOS 10

Încă un bug descoperit de utilizatorii de iPhone care rulează iOS 10. De data aceasta este mai ușor de rezolvat.

Despre ce este vorba?

Se pare că mesajele text și link-urile virusate care pot să îți dea ceva bătăi de cap, au început să devină un fel de trend în ultimele luni de zile. Totuși un alt mesaj toxic a fost descoperit. Textul, care este pur și simplu o combinație de caractere (un steag alb urmat de un caracter numit VS16, un zero și un curcubeu) poate să blocheze orice iPhone, iPad sau iPod touch ce rulează iOS 10 – 10.2.1, preț de câteva minute, după care device-ul își va reveni în mod automat.

Utilizatorii pot de asemenea să dea un restart device-ului, însă acest proces poate dura ceva timp, în funcție de modelul terminalului Apple. Acest bug este considerat a fi unul minor, însă se poate transforma într-unul major dacă ai prieteni puși pe glume.

„De ce această combinație de caractere determină device-ul să se blocheze?”

Ca răspuns la întrebare, unele surse speculează că este rezultatul încercării device-ului de a combina doua caractere ce nu se pot combina. Caracterul VS16 spune device-ului să combine caractere adiacente.

Din păcate, ai ceva de lucru ca să poți trimite acest mesaj de pe un device cu iOS către altul. Una dintre cele două metode este cu ajutorul unui PC și destinatarul să dețină un device cu iOS 10 – 10.2.1. A două metodă funcționează pe toate versiunile de iOS 10, inclusiv iOS 10.2.1 beta. Nu ai nevoie de un pc de data această, însă durează ceva mai mult.

Nu există nici un fel de protecție împotriva celor care îți trimit asemenea mesaje. Singura rezolvare, menționată și mai sus, este să dai un restart telefonului tău. Aplicație „Messages” va eșua, în unele cazuri, să pornească chiar și după ce device-ul tău a fost restartat. 

Rezolvare

Rezolvarea acestei probleme, este de asemenea una destul de simplă. Următorii pași îți vor aduce aplicația „Messages” din nou la stadiul în care era înainte să primești acel mesaj.

     Pasul 1: Deschide Safari si mergi la vincedes3.com/save.html.

     Pasul 2: Apasă pe Open și îți va deschide aplicații „Messages” 

     Pasul 3: Ieși din Safari și apoi șterge mesajul cu textul care ți-a blocat telefonul

Dacă ești o persoană razbunătoare, și dorești să le blochezi telefonul prietenilor tăi, urmărește videoclipul de mai jos pentru a înțelege mai bine cu funcționează acest bug. Însă noi nu te sfătuim să faci acest lucru. Chiar dacă răzbunarea are un gust dulce, la fel de simplu și de ușor, cineva poate să se răzbune pe tine.