0

iPhone X – cum scapi de decupajul inestetic și cum faci fotografii Portret

Printre alte calități apreciate de fanii din întreaga lume, iPhone X dispune și de un ecran superior față de ecranele telefoanelor de până acum. Totuși, pe cât de lăudat este ecranul OLED al ediției aniversare, există analiști care sunt de părere că decupajul din partea de sus este inestetic. Cunoscut sub denumirea de „notch”, decupajul a ajuns unul din motivele pentru care iPhone X pare să-și fi pierdut din strălucirea perfecțiunii.

iPhone X – cum scapi de decupajul inestetic

Decupajul este destul de supărător pentru unii utilizatori. Planul celor de la Apple era ca o parte din senzori și camera frontală să rămână pe față. Pentru a păstra această strategie, a fost nevoie să se păstreze și acest design.

Utilizatorii deranjați de decupaj trebuie să știe că există soluții pentru remedierea acestui inconvenient. Una dintre aceste soluții este App Store, care deține aplicația Notcho. Aici se găsesc multe wallpaper-uri pe care utilizatorii le pot folosi pentru ca decupajul să nu le mai sară în ochi. Fiecare din aceste wallpaper-uri au o bandă neagră în partea de sus. Astfel, imaginea va fi suprapusă perfect peste ecran și peste marginea de sus.

Pentru cei care preferă propriile imagini, există posibilitatea de a folosi Template. Mai întâi, acesta trebuie deschis în  Photoshop. Apoi se adaugă imaginea dorită și se creează astfel wallpaper-ul dorit.

iPhone X – funcția Portret

Mulți fani Apple au așteptat ediția aniversară iPhone X pentru a realiza fotografii de calitate superioară celor realizate cu telefoanele de până acum. Pentru poze și a clipuri video se accesează camera, glisând în partea stângă.

Puteți opta pentru diverse moduri foto. Pentru a le gestiona, trebuie să procedați astfel: glisați pe ecran la stânga sau la dreapta sau apăsați Foto, Pătrat sau Panoramă. Există și modul Portret, foarte apreciat printre fanii Apple care și-au achiziționat un iPhone X. Această funcție a uimit fanii Apple prin efectul de adâncime, de focalizare asupra subiectului, dar și de estompare a fundalul.

Realizarea unui portret cu iPhone X

Mai întâi se alege modul Portret. Următoarea etapă este încadrarea subiectului. Se apasă apoi butonul obturatorului. Există și posibilitatea evidențierii subiectului. Pentru a realiza acest lucru, se folosește un efect numit Iluminare portret. Pentru a-l accesa, se merge în aplicația Cameră, se alege modul Portret, apoi se alege Iluminare portret. Iată câteva moduri din cadrul acestui efect:

  • Lumină naturală. În acest caz, subiectul este focalizat clar, dar  fundalul este estompat.
  • Lumină studio. Subiectul are fața puternic luminată. Fotografia are o acuratețe superioară.
  • Lumină contur. Subiectul va avea umbre dramatice pe chip. Zonele luminoase alternează cu cele întunecate.
  • Lumină scenă. Pe un fundal întunecat, chipul subiectului este luminat ca de un reflector.
  • Lumină, scenă, mono. În acest caz, poza este alb –negru, dar efectele se aseamănă cu cele de la „Lumină scenă”.

iPhone X nu diferă foarte mult faţă de iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, la capitolul „camere”. În mare parte, există aceiaşi senzori. Fiecare componentă are însă caracteristicile sale. Ediția aniversară, iPhone X beneficiază de încă un stabilizator de imagine. Acesta este poziţionat pe camera care efectuează zoom-ul optic. Camera frontală este responsabilă de funcția Portret.  Cu ajutorul senzorului de adâncime integrat în sistemul Face ID, pozele efectuate cu iPhone X vor fi net superioare celor realizate cu iPhone 8 sau alte modele de smartphone.

Analiștii de la DxOMark sunt de părere că iPhone X este cel mai bun smartphone pentru fotografii de pe piaţă.  Ediția aniversară a celor de la Apple realizează o reproducere excelentă a culorilor în fotografii, captând detalii fine.

Sursa: appleinsider.com