0

iPhone X – performanță la superlativ în cinci funcții unice

Fără îndoială, iPhone X este unic, atât în istoria Apple, cât și a smartphone-urilor în general. Față de modelele prezentate împreună în cadrul evenimentului din data de 12 septembrie, iPhone X beneficiază de 5 extra funcții. Cu cele mai multe elemente inovative implementate, iPhone X este și cel mai scump model pe care Apple îl lansează în această toamnă, dar este și cel mai așteptat de către clienți.

La zece ani de la primul iPhone, compania Apple și-a uimit clienții cu un smartphone în care s-au întrunit tehnologii îmbunătățite, iar cuvântul inovație a fost ridicat la rang de excelență. Ediția aniversară – atât de așteptată de către clienții din lumea întreagă – a fost prezentată alături de  iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Este practic unul dintre puținele elemente pe care cele trei smartphone-uri le au în comun.

Iata cinci funcții distinctive, care fac din iPhone X cel mai performant iPhone de până acum:

  • Sistemul de recunoaștere facială. Este una din funcțiile care conferă unicitate modelului aniversar. Pe cât de celebră este această caracteristică, pe atât de multe controverse au planat în jurul său. Unii sunt de părere că Face ID este cel mai avansat sistem de recunoaștere facială folosit vreodată într-un iPhone, alții susțin că e un sistem cu multe hibe, la care mai e mult de lucru pentru a se ajunge la perfecțiune. Dincolo de controverse, în timp ce iPhone 8 și iPhone 8 Plus au varianta clasică de recunoaștere – Touch ID – iPhone X, cu camera sa TruDepth implementată în decupajul ecranului sau, revoluționează sfera tehnologiei mobile cu Face ID.
  • Camera duală cu stabilizatori optici de imagine. Există destul de multe asemănări cu camera implementată pe iPhone 8 Plus. Totuși, iPhone X își uimește clienții aducând ca elemente inovative, stabilizatori optici de imagine pentru fiecare dintre cei doi senzori. Astfel, ediția aniversară este primul model de iPhone care are doi stabilizatori optici de imagine pentru camera duală. Utilizatorii de iPhone X se vor mândri cu poze în care claritatea va fi net superioară celor făcute cu un iPhone 8 Plus.
  • TrueDepth pentru Face ID și realitate augmentată. O altă caracteristică unică implemetată pe iPhone X este camera TrueDepth. Cu o astfel de funcție, utilizatorii de iPhone X vor putea realiza fotografii de calitate 3D în adâncime. Această funcție este necesară pentru optimizarea Face ID și pentru realitate augmentată. Iubitorii de selfie-uri vor găsi funcția Portret, special concepută pentru acest segment de clienți. Toate aceste elemente inovative nu se regăsesc  pe celelalte două modele de smartphone, iPhone 8 și iPhone 8 Plus având doar o cameră frontală standard.
  • Super Retina Display, ecranul mare cu suport HDR10 și Dolby Vision. Ediția aniversară are ecranul cu diagonala de 5.8 inch, dimensiune care nu se regăsește la celelalte două modele. Astfel, și rezoluția este mai mare decât în cazul celorlalte două modele. Ca element de unicitate, în cazul smartphone-ului iPhone X există suport pentru HDR 10 și Dolby Vision. Ecranul este OLED. Gama de culori oferă cea mai mare diversitate de până acum, dar și cel mai înalt nivel de precizie. Contrastul și luminozitatea sunt și ele caracteristici care conferă unicitate ediției aniversare.
  • Absența butonului Home și implementarea gesturilor pentru aplicații. Butonul Home a rămas pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Ediția aniversară beneficiază de o noutate și în acest sens. Acesta este înlocuit cu gesturile. Concret, utilizatorii de iPhone X vor putea închide aplicațiile și vor putea accesa sistemul de multitasking folosind o simplă glisare de jos în sus. Tot în cazul lui iPhone X, va fi posibilă și trecerea rapidă de la o aplicație la alta. Acest lucru se va realiza prin simpla glisare din stanga spre dreapta, în partea de jos a ecranului. Se pare că această funcție, la fel ca și celelalte de mai sus au fost mult așteptate de către clienții Apple.

Surse: theverge.com, cnbc.com.