0

iPhone X – sursă de inspirație pentru Samsung Galaxy S9?

Samsung Galaxy S9 va fi modelul care va revoluționa lumea tehnologiei mobile a anului 2018. Deși unii analiști sunt de părere că rivalitatea dintre Samsung și Apple a luat sfârșit odată cu apariția altor producători de telefonie mobilă, iPhone X pare să fi stârnit din nou impulsuri competiționale între cele două mari companii.

Samsung Galaxy S9 – zvonuri despre funcțiile implementate

Recent, au început să circule zvonuri potrivit cărora compania coreeană va veni pe piață anul viitor cu un smartphone ultra performant. Funcțiile acestuia sunt – mai mult sau mai puțin – preluate de la iPhone X. Deși nu s-a făcut nicio referire clară la funcțiile preluate, se insinuează ideea că Samsung Galaxy S9 va fi un smartphone îmbunătățit cu elemente prin care iPhone X a devenit deja celebru.

Pentru că Face ID a revoluționat linia evoluției tehnologice mobile, se pare că cei de la Samsung se grăbesc să implementeze și ei această inovație, sperând că Samsung Galaxy S9 va depăși succesul primului smartphone cu această funcție.

O altă inovație – pe care fanii Apple o consideră excepțională – este Animoji. De la lansarea smartphone-ului iPhone X, aceasta a devenit una dintre cele mai folosite funcții. Compania coreeană – după cum insinuează zvonurile lansate – va prelua această idee și, cel mai probabil, va încerca și să o îmbunătățească.

Samsung Galaxy S9 – alte funcții și inovații

Samsung Galaxy Note 8 are deja implementată camera duală. Așadar, este foarte posibil ca smartphone-ul S9 să beneficieze și el de această schimbare. Aici nu mai poate fi vorba de o preluare de idei de la Apple. În ceea ce privește procesorul, acesta va conferi unicitate modelului. Se pare că Samsung a lucrat intens la optimizarea acestei componente. Cu această inovație se speră surclasarea performanțelor oferite în acest moment de iPhone X.

Samsung Galaxy S9 va avea chip-uri Exynos 9810 și Snapdragon 845. Nu se știe dacă aceste două procesoare vor reuși să detroneze performanțele care au uimit utilizatorii de iPhone X. Dacă se va întâmpla așa, atunci se va putea spune că Samsung a mai câștigat o bătălie în eternul proces de rivalitate. Totuși, până la certitudini, toate informațiile lansate sub formă de zvon vor sta sub semnul îndoielii.

Samsung Galaxy S9 – lansare

Între Apple și Samsung, au existat dintotdeauna controverse. Acum, acestea sunt legate de funcțiile preluate sau nu de la Apple. Cert este că Samsung va lansa anul viitor un smartphone cu care speră să dea lovitura. Samsung Galaxy S9 va fi lansat în prima parte a anului. Vânzările vor afecta – după cum afirmă unii analiști – traiectoria vânzărilor smartphone-ului iPhone X.

Încă din luna mai a acestui an, publicațiile coreene făceau dezvăluiri despre Samsung Galaxy S9. S-a relatat  faptul că Samsung lucra la dezvoltarea noului smartphone S9, cu numele de Star și Star 2, denumiri pentru edițiile Plus. Tot presa coreeană mai releva și faptul că Samsung stă neașteptat de bine cu timpul. Față de anii trecuți, când au avut întârzieri, acum totul e conform graficului.

Din istoricul lansărilor Samsung se poate deduce că Galaxy S9 va fi prezentat oficial publicului în luna februarie sau martie, în perioada care coincide cu Congresul Mondial de Telefonie Mobilă de la Barcelona.

Sursa: Forbes