0

Samsung Galaxy Note 8 și un upgrade esențial – camera duală

Compania Samsung nu se dezminte nici de această dată, implementând o caracteristică fascinantă pentru Samsung Galaxy Note 8. Camera duală a acestuia ar putea eclipsa chiar și camera de la iPhone 8.

Se pare că Samsung scoate încă un as din mânecă, folosind cele mai bune componente de care dispune pentru acest mult așteptat smartphone. Camera de la Samsung Galaxy Note 8 va avea caracteristici uimitoare, depășind toate așteptările.

Camera de la Samsung Galaxy Note 8 – potrivit informațiilor de ultimă oră – va fi dotat cu o cameră duală superioară celei folosite în iPhone 7 Plus. Se vehiculează chiar și posibilitatea ca această cameră să depășească și caracteristicile celei pe care Apple o va implementa pe iPhone 8.

Una din caracteristicile inovative ale acestei camere o reprezintă calitatea senzorilor. Astfel, camera va fi formată din doi senzori de imagine: unul de 12 megapixeli și un alt senzor de imagine de 13 megapixeli. Folosit pentru pozele normale, senzorul de imagine de 13 megpaixeli este în varianta standard.

Al doilea senzor, cel de 12 megapixeli este în varianta telephoto, utilizat pentru realizarea imaginilor cu zoom, dar și pentru imaginile de tip portret, similare funcției cu același nume din iPhone.

Senzorul de imagine telephoto de la camera Samsung Galaxy Note 8 va avea 12 megapixeli și zoom optic de până la 3x, depășind zoom-ul de 2x regăsit la iPhone 7 Plus.

Cu alte cuvinte, pozele și filmele făcute cu Samsung Galaxy Note 8 vor avea o calitate superioară, chiar dacă vor fi făcute la distanțe mai mari. O altă inovație esențială este aceea că vor  fi posibile și înregistrări de poze cu efect bokeh, chiar și de la distanțe mai mari decât în cazul lui iPhone 7 Plus.

Samsung Galaxy Note 8 va depăși – prin caracteristicile sale –  camerele implementate în Samsung Galaxy S8, însă aceasta confirmă faptul că Samsung reușește anual să îmbunătățească calitățile senzorilor de imagine. Pentru că Samsung produce senzori de imagine pentru o varietate de producători, este de așteptat ca senzorii implementați să fie tot Samsung.

Pentru că o mare parte din smartphone-urile lansate pe piață sunt dotate cu cameră duală, cei de la Samsung au testat prototipuri cu o astfel de componentă pe Samsung Galaxy S8, însă nu au trecut mai departe de acest stadiu. Odată cu Samsung Galaxy Note 8, compania își va uimi clienții cu caracteristicile camerei duale.  Specialiștii în domeniu sunt de părere că implementarea camerei duale, cu aceste caracteristici, este cel mai important upgrade al lui Samsung Galaxy Note 8.

Iată și alte caracteristici ale acestui smartphone, păstrate de la variantele anterioare: senzor de amprentă, scaner de iris, rezistență la apă, ecran AMOLED. Cât despre memorie, este posibil ca Samsung să majoreze cantitatea minimă de stocare la 128 GB, concurând, din septembrie, cu noul iPhone 8 de la Apple.

Deși se preconizează că lansarea va avea loc  în luna septembrie, compania Samsung va prezenta Samsung Galaxy Note 8 pe data de 23 august, având avantajul că va ajunge pe piață înaintea lui iPhone 8.