0

Jaf în stil mare la Apple Store în San Francisco – 313 unități de iPhone X au fost furate

Eveniment inedit chiar înainte de lansarea smartphone-ului iPhone X

313 de unități iPhone X au fost furate din fața unui magazin Apple Store, cu doar câteva ore înaintea lansării. Se pare că firma de curierat care aducea cele 313 de smartphone-uri iPhone X pentru marele eveniment, a fost jefuită chiar în fața magazinului.

Pentru fanii Apple din San Francisco, lansarea celebrei ediții aniversare ar putea aduce multă dezamăgire. Totul mergea conform planului. Cele 313 de unități de iPhone X urmau să ajungă în magazin noaptea trecută. Trei bărbați au urmărit mașina curieratului și au reușit să sustragă unitățile de iPhone X.

Site-ul de știri CNBC precizează faptul că mașina curierului oprise aproape de magazinul Apple Store.Aici avea o altă livrare. Se pare că acela a fost momentul pe care hoții l-au considerat oportun și au acționat ca atare.

Hoții de tehnologie performantă au sustras cele 313 unități de iPhone X. Cantitatea reprezintă întregul stoc al magazinului, destinat lansării. Prin urmare, fanii vor fi, cu siguranță, foarte dezamăgiți. Prețul unui iPhone X variază între 999 și 1 150 de dolari în SUA. Se estimează că paguba ar ajunge la peste 370 000 de dolari.

Cu siguranță, toată poliția din San Francisco este pe urmele hoților, însă deocamdată, aceștia nu au fost prinși. Șoferul mașinii de curierat a declarat că mașina fusese încuiată tot timpul, însă acest lucru nu a reprezentat un impediemnt pentru hoți. Aceștia au dispărut imediat după săvârșirea faptei, împreună cu cele 313 de unități de iPhone X.

Fără îndoială, fanii vor fi dezamăgiți, însă nici hoții nu se vor bucura de profit. Apple știe exact ce serie are fiecare unitate de iPhone X furată. La activare, unitățile vor fi localizate instant.

iPhone X – cel mai așteptat smartphone al anului, a fost furat la San Francisco

Pentru o perioadă destul de mare de timp, furtul de smartphone-uri iPhone a fost o afacere profitabilă pentru hoți. Din fericire, Apple a venit cu soluții în acest sens. Astfel, s-a introdus aplicația „Find my phone”, iar numărul de iPhone-uri furate s-a diminuat substanțial.

Fanii care au plasat comenzi cu ridicare din magazinul Apple Sore din San Francisco au fost asigurați de către cei de la Apple că vor avea unitatea de iPhone X în cel mai scurt timp. În schimb, cei care sperau să cumpere smartphone-ul direct din magazin, nu vor mai putea face asta prea curând.

„Valoarea totală a mărfii furate a fost estimată la peste 370 000 de dolari. iPhone X, care va fi disponibil în magazine începând cu ziua de vineri, pleacă de la prețul de 999 de dolari pe bucată. Suspecții nu au fost identificați încă. Fiecare telefon are o descriere și o serie, așadar capturarea acestora e doar o chestiune de timp”, au declarat reprezentanții poliției.

Încă de  ieri, fanii s-au așezat la cozi imense pentru a putea cumpăra cel mai așteptat iPhone X al anului. Până acum, în istoria lansărilor Apple nu s-a mai întâmplat un astfel de eveniment. Fanii speră ca poliția din San Francisco să-și facă treaba cât mai repede, iar cele 313 unități ale ediției aniversare să fie recuperate.

Sursa: CNBC