0

Primele imagini cu camera frontală de la iPhone 8

Primele imagini ale camerei frontale de la smartphone-ul iPhone 8 au fost date publicității. Camera frontală 3D va fi folosită pentru realizarea procesului de recunoaștere facială.

S-a speculat mult pe tema noilor caracteristici ale smartphone-ului iPhone 8. Recent, pe internet au apărut multe fotografii care pretind că demonstrează inovațiile pe  care Apple le-a pregătit pentru iPhone 8. Am fost lansate imagini cu ecranul, cu procesorul A11, cu sistemul de încărcare wireless. Majoritatea imaginilor lansate au avut ca sursă site-ul Weibo.

Iată și prima imagine cu camera frontală 3D, cea care va facilita sistemul de recunoastere facială Face ID al Apple.

Imaginile lansate recent pe internet nu au fost confirmate oficial de către cei de la Apple, așadar nu pot fi catalogate sigure. Ceea ce știm cu siguranță, este că Apple a implementat sistemul de Face ID pentru a înlocui vechiul Touch ID.

Zvonurile spun că iPhone 8 va fi dispus cu o cameră frontală 3D. Aceasta include senzori cu infraroșu și cu laser pentru facilitarea procesului de  recunoaștere facială prin intermediul Face ID. Se pare că sistemul de recunoaștere va fi unul performant. Va fi posibilă o scanare eficientă a  feței utilizatorului, astfel încât autorizările false să nu fie posibile. În acest fel, va fi evitat și accesul nepermis la date personale. Eventualele plăți mobile nu vor fi efectuate decât de proprietari.

Este de  așteptat ca iPhone 8, cu camera sa 3D frontală, să recunoască fața utilizatorilor în 0.00000x secunde. Această caracteristică este una nemaîntâlnită la sistemele actuale.

Software-ul sistemului Face ID implementat pe iPhone 8 pare destul de sofisticat și imposibil de păcălit. Cu toate acestea, Apple și-a asigurat clienții că va fi destul de ușor de utilizat.

Tehnologia folosită de iPhone 8 pentru Face ID poartă denumirea de „lumina structurală”. Aceasta afișează mii de puncte cu infraroșu peste fața unei persoane. În acest fel se realizează o citire a distorsiunilor din spațiile create între aceste puncte. Camera frontală 3D a iPhone 8 oferă o precizie foarte mare în citirea feței utilizatorului folosind „puncte de adâncime”. Astfel, sistemul realizează o schiță 3D, adică o hartă a feței.  În baza acestor elemente scanate, Face ID realizează deblocarea și autorizarea utilizatorului, indiferent de circumstanțe.

Recunoașterea facială este posibilă și pe timpul nopții. Acest lucru se întâmplă datorită luminii cu infraroșu. Astfel, Apple a făcut posibilă securitatea biometrică în orice fel de condiții.

După cum se știe, procesul de fabricare a smartphone-ului iPhone 8 este în plină desfășurare. Este și motivul pentru care internetul este asaltat cu imagini referitoare la noile caracteristici ale lui iPhone 8, dar și a modelelor Apple lansate odată cu acesta.

Zvonurile spun că și celelalte modele vor avea caracteristici inovative, însă nu la fel de multe și nu la fel de importante ca la iPhone 8. Aici se pare că Apple și-a concentrat întreaga inspirație. Printre cele mai complexe elemente inovative, se află și camera frontală 3D, cu care cei de la Apple și-au propus să revoluționeze ideea de smartphone.

Surse: trustedviews.com, 9to5mac.com