0

Portret – modul cu care poți face cele mai reușite poze de sărbători, dacă ai un iPhone 7 Plus, 8 Plus sau iPhone X

Sărbătorile de iarnă reprezintă un motiv de bucurie, iar clipele petrecute alături de cei dragi, trebuie imortalizate în cele mai frumoase fotografii. Cei care au un iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus sau un iPhone X pot crea cele mai reușite poze, mai ales dacă folosesc modul Portret.

Cum folosești modul Portret pe iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus și iPhone X

Posesorii unuia dintre aceste trei modele de iPhone pot folosi modul Portret pentru a realiza fotografii de calitate, cu efecte speciale demne de fotografiile profesionale. Cele două camere de pe iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus și iPhone X sunt folosite pentru efectul de adâncime a câmpului.

În acest fel, se pot realiza diverse cadre. De exemplu, persoana din fotografie poate să rămână clară, în timp ce fundalul să fie neclar, iar efectul general să fie unul superb. Fotografiile de familie, lângă bradul împodobit, pot fi de neuitat, mai ales dacă se adaugă efecte luminoase. Cei care au un iPhone X pot experimenta selfie-urile. Calitatea acestora este net superioară celor făcute cu alte modele. Acest lucru se datorează camerei TrueDepth.

Pași esențiali în realizarea fotografiilor de neuitat, în modul Portret

Mai întâi de toate, este esențial să-ți cunoști bine iPhone-ul, să știi care-i sunt funcțiile și ce poți să realizezi cu ajutorul acestora. Dacă ai un iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus și iPhone X trebuie să instalezi cel mai recent iOS.

  • Fotografierea în modul Portret

Iată ce trebuie să faci pentru a realiza fotografii în modul Portret: se deschide aplicația Cameră, se glisează spre modul Portret, se urmărește caseta galbenă Portret, apoi se atinge. Pentru a obține cele mai frumoase cadre, trebuie să glisezi spre Portret și să fotografiezi. În cazul acestor trei modele de iPhone, aplicația Cameră oferă și sfaturi în timp real.

Astfel, camera avertizează utilizatorul dacă distanța este prea mare sau prea mică, dacă zona este prea întunecată. Se pot aplica diverse filtre. Există și posibilitatea configurării unui temporizator. Pentru alte efecte, se poate folosi și blitz-ul True Tone. Fotografiile realizate în modul Portret, pot fi editate și după ce au fost realizate. Se pot aplica decupări sau alte modificări pe care utilizatorul le dorește.

Efecte speciale în modul Portret – „Lumină portret”

iPhone 8 Plus și iPhone X sunt modele pe care efectele pot fi mai ample și mai performante decât cele disponibile pe iPhone 7 Plus. Pentru posesorii de iPhone 8 Plus sau iPhone X, paleta de efecte este mai complexă. Aceștia pot folosi funcția „Lumină portret”.  Accesarea sa presupune posibilitatea de aplicare a unor efecte luminoase speciale. Performanțele acestei funcții determină o calitate excepțională a fotografiilor realizate în modul Portret.

Efectul „Lumină studio” va fi folosit pentru a lumina trăsăturile faciale. Un alt efect, denumit „Lumină scenă” va a încadra subiectul exclusiv în lumina reflectorului. Efectul „Lumină contur” oferă o iluminare excepțională, iar „Lumină scenă mono” adaugă lumină de scenă într-o poză alb-negru clasică.

Iată pașii care trebuie urmați dacă utilizatorul dorește să editeze o poză: se selectează poza de modificat, se atinge butonul Editați, se glisează pentru alegerea efectului luminos. La final se confirmă, prin atingerea butonului  OK.

Selfie în modul Portret, cu iPhone X

iPhone X este, pentru moment, cel mai performant iPhone. Unii l-au ales pentru funcția inovativă Face ID. Alții l-au achiziționat pentru că oferă mai multă securitate decât modelele anterioare. Există și fani Apple care au ales iPhone X pentru calitatea fotografiilor de tip selfie.

Cu iPhone X, se pot realiza selfie-uri în modul Portret, folosind aceeași procedură în care se fotografiază o altă persoană. Singura diferență este aceea că trebuie atins modul Portret pentru a întoarce camera. Iată pașii: se deschide aplicația Cameră, se glisează spre modul Portret. Se atinge, se ține iPhone X în dreptul feței, apoi se apasă pe unul dintre butoanele de volum.

Pentru eliminarea efectului de mod Portret, se selectează fotografia care se dorește modificată, se atinge Editați, apoi se atinge Portret în partea de sus a ecranului.

Așadar, pentru a realiza fotografii excepționale de sărbători, trebuie doar să descoperi funcțiile iPhone-ului tău și să lași apoi propria creativitate să-și spună cuvântul.

Sursa: Macworld.co.uk