0

iPhone X – 6 trucuri esențiale în folosire

Faptul că butonul Home nu există fizic pe iPhone X a pus deja în dificultate pe mulți utilizatori. Cea mai mare parte dintre aceștia conștientizează că sunt martorii unei noi etape evolutive în istoria companiei Apple. Totuși, există și utilizatori care se simt depășiți de situație atunci când folosesc iPhone X.

Iată câteva trucuri care te ajută să gestionezi mai bine un iPhone

1. Funcția „Reachability” la iPhone X

iPhone X este, cu siguranță, un telefon mare, iar unii utilizatori s-au plâns că le este dificil să ajungă cu degetele în partea de sus a ecranului. Pentru a rezolva aceste probleme, Apple a implementat funcția Reachability. În cazul modelelor vechi de iPhone se efectua o dublă atingere a butonului Home. Nici în cazul smartphone-ului ediție aniversară, activarea acestei funcții nu este dificilă. Pentru a activa Reachability cu iPhone X trebuie să glisăm de sus în jos pe bara Home a iOS 11.

2. Aplicațiile.

Pentru a vedea comutatorul de aplicații trebuie să glisați în sus din partea de jos a ecranului spre partea din mijloc a acestuia și să țineți apăsat. Pentru comutarea pe aplicația dorită, se glisează spre stânga sau spre dreapta.

3. Verificarea bateriei.

Decupajul din partea de sus a ecranului a ocupat destul de mult spațiu de pe suprafața acestuia, în detrimentul altor afișări. Din fericire, afișajul bateriei nu lipsește cu desăvârșire. Pentru a vedea starea bateriei, trebuie să glisați în jos, din partea de sus a ecranului. Se va deschide Control Center, unde se va putea verifica starea bateriei.

  1. Accesarea asistentului personal și a aplicației Apple Pay.

După ce a scăpat de butonul fizic Home, la iPhone X, Apple a mutat aceste atribuții la butonul lateral din dreapta. Astfel, pentru a invoca asistentul personal, nu trebuie decât să țineți apăsat mai mult pe butonul lateral. Pentru accesarea Apple Pay, se folosește o apăsare dublă și rapidă. Urmează ca iPhone X să vă verifice identitatea cu ajutorul sistemului de recunoaștere facială, Face ID. Din moment ce Siri se accesează prin apăsarea mai lungă a acestui buton, probabil vă întrebați cum se închide iPhone X. Ei bine, închiderea în cazul lui iPhone X se efectuează prin apăsarea concomitentă a oricărui buton de volum, împreună cu butonul lateral.

Cum să dezactivezi temporar Face ID de pe iPhone X?

Controversată la început, Face ID a devenit una din funcțiile cele mai apreciate ale smartphone-ului iPhone X. Majoritatea utilizatorilor recunosc meritele acestei funcții, cel mai important dintre acestea fiind securitatea. Dar, unii s-au întrebat ce faci atunci când vrei să dezactivezi Face ID. Iată cum se face acest lucru: se ține apăsat concomitent oricare din butoanele volum și butonul lateral, până când se simte o mică vibrație. Această vibrație indică faptul că ați dezactivat Face ID. După ce ați efectuat această operațiune, singura posibilitate de a deschide iPhone X este codul de acces.

Accesarea celor mai utilizate funcții.

După ce Control Center s-a mutat în partea de sus a ecranului, Apple a implementat iconițe pentru accesarea mai rapidă a celor mai utilizate funcții. Astfel, în partea de jos a ecranului veți găsi iconițele pentru camere. Existența acestor iconițe fac accesarea funcțiilor mai rapidă, însă există și posibilitatea de a glisa de la dreapta la stânga pentru a deschide camera.

Sursa: cultofmac.com