0

Samsung Galaxy Note 9 – surpriza anului 2018

Tehnologia telefoanelor mobile s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ajungând astăzi la un stadiu foarte avansat. Dacă Apple a reprezentat principala sursă de surprize pe anul 2017, se pare că Samsung Galaxy Note 9 va fi relevația anului 2018… sau cel puțin așa speră cei de la Samsung.

Note 8 este în plin proces de descoperire pentru clienții care l-au achiziționat. Compania se gândește deja intens la Samsung Galaxy Note 9. Ca element de noutate, acesta ar putea fi primul telefon al producătorului care să vină cu un senzor de amprentă integrat în ecran.

Dacă acest lucru va fi posibil, atunci Samsung Galaxy Note 9 ar revoluționa tehnologia mobilă. Totuși, integrarea unui senzor de amprentă în ecranul unui telefon nu este un proces tocmai facil. Se pare că mai mulți producători au încercat să implementeze acest sensor.  Nimeni nu a reușit să vină pe piață cu un astfel de element inovativ funcțional… deocamdată.

Odată cu integrarea ecranului Infinity Display la Samsung Galaxy Note 8, a cărui suprafață este destul de amplă în raport cu suprafața telefonului, cei de la Samsung au mutat senzorul de amprentă pe spate. Unii analiști sunt de părere că senzorul nu a fost foarte bine plasat și că nu oferă suficient confort la utilizare.

Pe baza datelor acumulate până acum, Ming-Chi Kuo, celebrul analist la KGI Securities, preconizează faptul că senzorul de amprentă de pe Samsung Galaxy Note 9 va fi integrat în display-ul telefonului. Ming-Chi Kuo este cunoscut și apreciat pentru calitatea predicțiilor pe care le face pentru compania Apple, însă iată că nu-i scapă niciun element din activitatea celor de la Samsung.

Va exista o zonă specială pe ecran pentru exercitarea funcției de deblocare, cu ajutorul unui senzor optic. Astfel, simpla atingere a zonei respective va face posibilă deblocarea telefonului.

Ming-Chi Kuo preconizează că în viitor, majoritatea telefoanelor vor urma trendul tehnologic inovativ. Acest lucru va determina o asemănare destul de mare între ele. Totuși, analistul asiatic este de părere că vor exista și numeroase elementele distinctive ale fiecărui model. Acestea vor depinde de capacitatea companiilor de a dezvolta noi proiecte și noi funcții.

„The Korea Times” a anunțat recent, faptul că Samsung Electronics a înregistrat un brevet pentru o nouă invenție. Noua tehnologie pare să aibă la bază stylus-ul S Pen. Cei de la Samsung au aplicat cu acest proiect încă de anul trecut. Abia în septembrie 2017, US Patent and Trademark Office a oferit brevetul. Ce presupune aceast brevet? Ei bine, inovația constă – se pare – în capacitatea instrumentului S Pen de a măsura alcoolemia.

Cei de la Samsung au conceput un S Pen care să-și poată roti o secțiune la 90 de grade. Mișcarea aceasta va pune în funcțiune senzorii care vor măsura nivelul de alcool din aerul expirat. Măsurarea alcoolemiei se realizează cu telefonul în funcțiune, chiar în timpul unei convorbiri. Desigur, pentru foarte mulți utilizatori, această funcție ar putea fi una foarte utilă. Dacă Samsung Galaxy Note 9 ar putea avertiza utilizatorul asupra faptului că nivelul de alcoolemie este peste limita legală, atunci, cu siguranță am avea parte de un plus de siguranță în trafic.

Dacă vom avea parte de astfel de noutăți tehnologice din partea celor de la Samsung, nu ne rămâne decât să sperăm.

Sursa:  cnet.com