0

Samsung Galaxy S9 – procesorul Exynos 9810 și primele schițe

Dacă Apple pare să fi avut succes cu ediția sa aniversară, anul 2018 va debuta cu o lansare pe care Samsung o pregătește în cele mai fine amănunte, sperând că Samsung Galaxy S9 își va încânta fanii cu inovațiile tehnologice implementate.  Așa cum era de așteptat, zvonurile legate de caracteristicile smartphone-ului Samsung Galaxy S9 se intensifică pe măsură ce se apropie marele eveniment.

Samsung Galaxy S9 – noul procesor

Ultimele informații vehiculate în presă dezvăluie câteva caracteristici ale noului procesor, Exynos 9810. Până în acest moment, procesorul nu a fost prezentat oficial. Cei de la Samsung nu au transmis presei niciun comunicat referitor la procesorul smartphone-ului Samsung Galaxy S9. Exynos 9810 urmează linia procesoarelor din gama Exynos 9.  Modelul anterior, Exynos 8895 este implementat pe modelele Galaxy S8 și Note 8.

Compania coreeană încă nu a prezentat oficial Exynos 9810. Nu se cunosc, așadar, detalii foarte multe despre acest procesor. Informațiile vehiculate până în acest moment dezvăluie faptul că Exynos 9810 va fi însoțit de o altă inovație tehnologică – un modem nou. Se pare că acesta face parte din categoria 18 LTE.

Spre deosebire de procesorul Exynos 9810 care nu a avut deocamdată parte de o lansare oficială, noul modem a fost prezentat de către compania coreeană în urmă cu câteva luni. Cu această nouă componentă, fanii Samsung vor fi uimiți de viteze de download de până la 1,2 Gbps. Printre alte îmbunătățiri ale noului procesor se numără și placa video, însă aici nu există informații detaliate. Surse neconfirmate oficial spun că noua placă video va fi Mali-G72.

Samsung Galaxy S9 – primele schițe tehnice

Pe multe site-uri au apărut recent fotografii cu schițele tehnice ale noului smartphone Samsung Galaxy S9. Desigur, așa cum reiese din fotografii, Samsung Galaxy S9 este în plin proces de dezvoltare. Din păcate, nu există certitudini ale faptului că schițele CAD prezentate sunt reale.

Analiștii au observat imediat că ecranul smartphone-ului Samsung Galaxy S9, prezentat în aceste schițe este similar cu ecranul modelului Samsung Galaxy S8. Nu se știe dacă Samsung Galaxy S9 va veni cu inovații în ceea ce privește ecranul sau va avea unul similar seriei Samsung Galaxy S8. Fanii așteaptă schimbări majore la noul model, implicit schimbări legate de ecran.

Totuși, zvonurile spun că Samsung Galaxy S9 va rămâne la varianta ecranului cu margini curbate. Acesta ocupă toată suprafața panoului frontal al carcasei.

Se pare că schimbările vor viza și carcasa. Acest lucru se va întâmpla pentru că smartphone-ul Samsung Galaxy S9 va avea o cameră duală.  Așa reiese din schițe. Spre partea centrală a carcasei va fi plasat cititorul de amprente. Camera duală va fi verticală, așa cum reiese din schițele prezentate. Este un element similar cu caracteristicile prezente la smartphone-ul aniversar al celor de la Apple.

Atât zvonurile, cât și schițele lansate de către unele site-uri sunt puse la îndoială de către analiști, dar și de către fani. Toți așteaptă schimbări majore, care să uimească și care să depășească performanțele liniei de smartphone-uri Samsung. Mai mult decât atât, fanii speră că Samsung Galaxy S9 va depăși prin performanțe și ultimul model al celor de la Apple, iPhone X.

Sursa: BGR