0

Samsung Galaxy S9 – noul scanner de recunoaștere a irisului

Pentru noul telefon Samsung Galaxy S9, compania coreeană a pregătit o schimbare esențială. Cu ajutorul acesteia, Samsung intenționează să detroneze celebrul iPhone X din topul celor mai bune telefoane. Funcția cu ajutorul căreia Samsung Galaxy S9 va deveni cel mai apreciat smartphone din lume va fi net superioară sistemului de recunoaștere facială implementat de Apple pe iPhone X.

Nu e ușor de luptat împotriva unui smartphone cu performanțele lui iPhone X. De aceea, echipele de specialiști de la Samsung au fost puse în fața unui efort uriaș, în încercarea de a detecta cele mai eficiente și mai complexe inovații. Cu cele mai inovative tehnologii implementate, cei de la Samsung speră că vor propulsa smartphone-ul Samsung Galaxy S9 în topul celor mai bune telefoane ale anului viitor.

Samsung Galaxy S9 – inovații tehnologice esențiale

Zvonurile apărute în ultima vreme, vehiculau ideea potrivit căreia noul smartphone al celor de la Samsung va avea o cameră 3D frontală. Mai mult decât atât, se spunea că această cameră va depăși prin performanțe ceea ce oferă iPhone X acum.

Presa coreeană a dezvăluit recent faptul că nu camera 3D frontală este noutatea. Se pare că Samsung Galaxy S9 va avea un iris scanner inovativ. Cu o astfel de tehnologie implementată, smartphone-ul va oferi o precizie mult mai mare în recunoasterea irisului ochilor. Pentru utilizatori, acest lucru înseamnă un plus de siguranță.

Samsung Galaxy S9 – zvonuri lansate recent

Se pare că surse din cadrul companiei au dezvăluit presei unele caracteristici ale noului scanner. Acesta va avea o cameră de 3 megapixeli și nu de 2 megapixeli. Datorită acestei îmbunătățiri, sistemul de recunoaștere va oferi performanțe mult mai mari.

Nu se știe deocamdată dacă inovațiile tehnologice implementate le vor depăși pe cele ale smartphone-ului iPhone X. Totuși, față de modelele anterioare ale celor de la Samsung, noul smartphone pare să fie superior. Față de Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy Note 8 care au sisteme de recunoaștere ale irisului, anul 2018 va fi anul în care compania coreeană se va lăuda cu un sistem mult mai performant.

Noul sistem de recunoaștere, performanțele sale și informații lansate de către Samsung

Samsung Galaxy S9 va recunoaște utilizatorii chiar și în condiții de lumină foarte scăzută. Același lucru se va întâmpla și în cazul utilizatorilor care poartă ochelari de vedere.

O îmbunătățire esențială, care va surclasa smartphone-ul iPhone X al celor de la Apple, este timpul de recunoaștere. Se pare că noul software implementat pe Samsung Galaxy S9 va determina o recunoaștere mult mai rapidă decât la modele anterioare. Analiștii sunt de părere că performanțele acestui software vor detrona celebrul iPhone X, unde Face ID are un timp mai mare de recunoaștere a feței.

O altă utilitate a acestui software va fi securitatea plăților mobile. Informațiile despre scannerul de iris, lansate în presă recent, sunt furnizate de surse din cadrul companiei. Se pare că vom avea parte de astfel de informații tot mai des, pentru că nu a mai rămas foarte mult timp până la lansarea oficială a noului smartphone.

Majoritatea fanilor așteptau ca Samsung Galaxy S9 să aibă un sistem de recunoaștere facială ultraperformant. Compania coreeană va oferi doar un scanner al irisului. Totuși, acesta va fi atât de complex, încât va încânta utilizatorii. Reprezentanții companiei sunt siguri că acest nou scanner va fi superior sistemului de recunoaștere Face ID implementat pe iPhone X.

Lansarea va avea loc în primăvara anului 2018, dar nu s-a vehiculat, deocamdată, o dată precisă.

Sursa: Digital Trends