0

5 motive să alegi iPhone X

iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, modelele de smartphone lansate de către Apple în toamna acestui an se află, cu siguranță, în topul celor mai așteptate telefoane mobile ale anului. Toate cele trei modele au implementate inovații tehnologice esențiale, însă ediția aniversară este privilegiată din acest punct de vedere. Analiștii cataloghează toate cele trei modele drept „superioare” altor telefoane de pe piață… și totuși, dacă e să vorbim despre o ierarhie între iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, balanța înclină mai mult spre ediția aniversară. Iată câteva motive pentru care iPhone X își surclasează celelalte două modele:

Ecranul Super AMOLED

Spre deosebire de iPhone 8 și iPhone 8 Plus, unde Apple a implementat ecrane IPS, iPhone X are Super AMOLED. Iată că prin această modificare, iPhone X nu a depășit doar telefoanele create de Samsung, care obișnuia să se laude cu această caracteristică. Apple a lucrat la îmbunătățirea ecranului, oferind acum, ceea se numește Super AMOLED… pe iPhone X. E unul din motivele pentru care fanii au ales să aștepte ediția aniversară. Cu ecranul Super AMOLED, nu se mai folosesc filtre pentru a reda culorile.

Evident, și ecranele de pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus oferă performanțe foarte bune, însă la ediția aniversară, acestea sunt duse la superlativ. Aici nu mai există lumină de fundal, nu mai există posibilitatea de formare a reflexiilor. Imaginea are aceeași calitate, chiar dacă unghiul privitorului se schimbă.

iPhone X – ecran mare, telefon mic

Pentru cei care preferă un telefon cu o suprafață utilă mare a ecranului, ediția aniversară este alegerea potrivită. Acesta are ecranul de 5,8 inch, în timp ce un iPhone 8 Plus are 5,5 inch, iar iPhone 8 de 4,7 inch.

iPhone X – eleganță și design unic

Specialiștii de la Apple au gândit design-ul noului model, astfel încât acesta să ofere noi perspective. Actualul design va reprezenta un punct solid de plecare spre dezvoltarea de noi variante. Așadar, când vorbim de design, comparația dintre un iPhone 8 și un iPhone 8 Plus nu va fi atât de evidentă. Lucrurile stau diferit cu ediția aniversară. Acesta are un design elegant, unic, ceea ce îl clasează pe primul loc în preferințele clienților.

iPhone X – Face ID și camera TrueDepth

Epoca butonului TouchID a apus, se pare. Desigur, Touch ID este implementat pe iPhone 8 și pe iPhone 8 Plus, însă iPhone X beneficiază de o caracteristică de top – Face ID. Într-un clasament al inovațiilor tehnologice mobile ale anului 2017, Face ID ar fi, cu siguranță, pe prima poziție din top. Cei care au achiziționat deja un iPhone X se bucură de complexitatea acestei funcții. Cu ajutorul camerei TrueDepth, unele funcții și aplicații au devenit adevărate atracții printre utilizatorii Apple. Este cazul aplicației Animoji – un „must-have” printre fanii iPhone. Și iubitorii de selfie-uri vor găsi în iPhone X un motiv de relevație. Cu ajutorul funcției Portret, pozele au o calitate net superioară față de ceea ce oferă alte telefoane de actualitate de pe piață.

iPhone X – preț mai mare decât la iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Există numeroase controverse legate de prețul acestui smartphone. Unii sunt de părere că nu se justifică, alții realizează că faptul că sintagma „prețul face diferența” se aplică în acest caz. Prețul unui smartphone ediție aniversară este mai mare decât la iPhone 8 sau iPhone 8 Plus. Investiția este, într-adevăr, una substanțială. Apple a vrut ca iPhone X să se diferențieze față de tot ceea ce a creat înainte. Prin urmare, în istoria Apple, putem vorbi de epoca dinainte de iPhone X și cea de după apariția acestuia. Reperul, adică ediția aniversară a primit toată atenția cercetătorilor de la Apple și toate inovațiile tehnologice. Luând în calcul toate acestea, analiștii își explică și prețul.

Surse: apple, 9to5Mac, iphoneitalia