0

Topul celor mai populare telefoane în 2017

Anul 2017 se apropie de final, iar bilanțurile referitoare la tehnologia mobilă au început deja să apară. În topul celor mai populare telefoane ale anului 2017 se situează iPhone 8 și iPhone X.

Topul celor mai populare telefoane din 2017

În fiecare an, în luna decembrie, Google publică lista cu cele mai căutate expresii. La capitolul tehnologie electronică, locul 1 și locul 2 au fost ocupate de către iPhone 8 și iPhone X.

După ce au analizat clasamentul, analiștii au fost de părere că lucrurile ar fi stat diferit, dacă cei de la Apple ar fi precizat încă din primele luni ale anului 2017, faptul că noul smartphone se va numi iPhone X. Chiar și așa, compania Apple are motive de mândrie, fiind în topul clasamentului cu două dintre smartphone-urile sale lansate anul acesta.

Compania coreeană Samsung este și ea inclusă în clasament cu smartphone-ul Galaxy S8 pe locul 4. Acest smartphone a avut un neașteptat succes. Înainte de lansarea sa, unii specialiști estimau vânzări mult mai mici decât la Note 7. Se pare că funcțiile inovative implementate pe Galaxy S8 au determinat o creștere substanțială de încredere din partea fanilor. Așadar, contrar așteptărilor, Samsung Galaxy S8 a făcut o figură bună. Mai mult decât atât, a ajuns chiar în topul celor mai populare telefoane ale anului 2017. Unele site-uri i-au atribuit acestui smartphone distincția de „cel mai frumos telefon al anului 2017”.

iPhone X și iPhone 8 – cele mai populare telefoane Apple ale anului 2017

Pentru fanii Apple, anul 2017 a însemnat așteptare. Cel mai celebru smartphone Apple de până acum – iPhone X – a avut parte de o promovare pe care concurența a catalogat-o chiar „agresivă”. După lansarea sa pe piață, iPhone X a înregistrat vânzări neașteptat de mari. Analiștii erau de părere că cifra de vânzare va fi destul de mică, datorită prețului mare. Totuși, lucrurile nu s-au întâmplat așa. După vânzările mari înregistrate încă din primele zile de după lansare, Apple și-a intensificat producția de iPhone X, ca urmare a cererii mari.

Conform datelor furnizate de companiile specializate pe analizarea pieței globale a smartphone-urilor, iPhone X s-a vândut mult mai bine decât celelalte modele lansate de către cei de la Apple în anul 2017. iPhone 8 și iPhone 8 Plus s-au vândut și ele destul de bine. Cu toate acestea, ele au fost – se pare – în umbra ediției aniversare.

Topurile realizate de către bloggeri

Pe lângă datele oficiale afișate de către companiile specializate în statistici, există și numeroși bloggeri care au realizat topuri ale celor mai performante smartphone-uri ale anului 2017. În urma testărilor, aceștia au realizat recenzii, iar acum, la final de an, clasamentele lor desemnează cele mai bune telefoane. Pentru cea mai mare parte dintre aceștia, iPhone X este telefonul anului 2017. Unii i-au acordat chiar atributul de „Gold Award”. Există și bloggeri care au luat în considerare nu doar funcțiile și performanțele telefoanelor, ci și raportul dintre acestea și preț. Samsung Galaxy S8 a fost și el printre preferințele unor bloggeri care i-au analizat caracteristicile și performanțele de-a lungul anului.

Anul 2017 a fost unul destul de plin pentru companiile producătoare de telefoane mobile. Pentru anul următor, analiștii sunt de părere că inovațiile vor înregistra o traiectorie ascendentă, așadar fanii tehnologiei mobile moderne vor avea, cu siguranță, motive de uimire.

Surse: Top Ten Reviews, CNET